| 2022. április. 7. | 1 perc olvasás

Feltartóztatták őket

A külföldi utasokkal teli gépkocsit Kópháza térségében állították meg.

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei –  a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján –  2022. április 7-én 7 óra 54 perckor az M85-ös autóúton, Kópháza külterületén  ellenőriztek egy lengyel rendszámú gépkocsit, amit egy 32 éves lengyel nő vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további négy, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért őket a rendőrök a Soproni Rendőrkapitányságra, míg az embercsempészt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állítják elő.

A lengyel sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címkék: police.hu

Legnépszerűbb cikkek