| 2023. szeptember. 20. | 1 perc olvasás

Feltekertek a csúcsra a sopronkőhidai bringások

A büntetés-végrehajtási szervezet BVOSZTRK által megrendezett 2023. évi országos kerékpárversenyének első helyezettje a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön csapata lett.

Idén a szintemelkedésé volt a főszerep: 10,5 kilométert kellett teljesíteni a Pilismarót és Kétbükkfa közötti szakaszon, kizárólag felfelé tekerve. A távon 400 méternél nagyobb volt a szintemelkedés.  A teljesítendő, rendkívül látványos útvonal 2022-ben a Giro d’Italia kerékpáros körverseny egyik magyarországi szakaszának is része volt.

A nehéz pálya kellő erőnlétet, felkészülést igényelt az indulóktól ahhoz, hogy helyezést érjenek el. A kerékpár típusát tekintve országúti vagy mountain bike/vegyes kategóriában indulhattak a résztvevők.

Összességében a csapat az egyéni eredmények alapján a torna abszolút legjobbja lett. A Sopronkőhidán szolgálatot teljesítő, de a Büntetés-végrehajtás Gazdasági Ellátó Intézete állományába tartozó  Birkmayer Barbara bv. őrgy. a 45 év alatti női vegyes kategóriában 1. helyezést ért el.

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön csapatának eredményei a saját korcsoportjukban:

 

Országúti kerékpár kategóriában

Szigethi Ibolya bv.fhdgy. 1.hely

 

Vegyes kategóriában

Táncsics Zoltán bv.tzls.  2.hely

Határ Pál Csaba bv.ftzls. 3.hely

Tóth Dénes bv.tőrm. 2.hely

Sipőcz Kinga bv.őrm 3.hely

A csapat további tagja: Darvas Zoltán bv.alez.

 

Az I. Agglomeráció, melyhez többek között a sopronkőhidai intézet is tartozik, nagy sikerrel teljesített, hiszen az abszolút kategóriában a második helyezést az agglomeráció központjaként működő Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet csapata érte el.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek