| 2020. június. 30. | 2 perc olvasás

Felújítást végeztek a soproni Lila Akác Idősek Klubjának épületén!

Felújítást végeztek a Soproni Szociális Intézmény Lila Akác Idősek Klubjának otthont adó épületen. A beruházás a Lions Club Sopron 200 ezer forintos hozzájárulásával valósult meg. A jótékonysági szervezet örömmel támogatta a nemes célt, hiszen zászlajára tűzte ki a generációk közötti rés szűkítését – ebben a programban pedig komoly szerepet kap az idősek segítése, támogatása is. A munkálatok eredményét sajtótájékoztató keretében mutatták be kedden.

Látványosan megújultak az idősek klubjának otthont adó épület belső terei is. A komfortosabb környezet büszkeséggel tölti el az intézményben lakókat és az ott dolgozókat egyaránt - ahogy az is, hogy a beruházás egy példás összefüggésnek köszönhetően valósulhatott meg.  


fotó: Griechisch Tamás

- Péli Nikoletta közbenjárásának köszönhetően döntöttünk úgy, hogy támogatni fogjuk ennek az épületnek a renoválását. Ugyanis, mint megtudtuk, az itt lakók, dolgozók és az ő hozzátartozóik elvégezik ugyan szívesen a fizikai munkát, de az anyagbeszerzéshez szükségük lenne némi segítségre – emelte ki Budai József, a Lions Club Sopron soros elnöke. - Ez 200 ezer forintos támogatást jelentett a részünkről számukra, amelyet azért is ajánlottunk fel szívesen, mert a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége zászlajára tűzte a „respect for all” elnevezésű programot. Ez a generációk közötti rés szűkítését célozza meg. Ebbe a kezdeményezésbe pedig kiválóan beleillik a felújítással kapcsolatos segítségünk, hiszen az idősek támogatását célozza meg összefogás nyomán – részletezte.

Budai József, a Lions Club Sopron soros elnöke
Budai József, a Lions Club Sopron soros elnöke
fotó: Griechisch Tamás

A sajtótájékoztatón üdvözölte az otthon lakóit és dolgozóit Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere is, aki kiemelte: a város önkormányzata számára nagyon fontosak az idős emberek.

Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere
Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere

- Az elmúlt időszakban kifejezetten jól teljesített a város, ugyanis az új típusú koronavírus-járvány egészségügyi hatása nem rótt terhet az ilyen tekintetben fokozottan veszélyeztetett idős polgárokra sem – emelte ki az alpolgármester. - Ez is jól mutatja, hogy Sopron Önkormányzata számára elsődleges feladat a szépkorúak ellátásának támogatása. Így üdvözlünk minden ilyen irányú felújítást, és természetesen mi is folyamatosan fejlesztjük az idősellátáshoz kapcsolódó intézményrendszerünket. Ebben kiváló és állandó partnerünk a magyar kormány is – hívta fel erre a figyelmet.


fotó: Griechisch Tamás

Az alpolgármester kiemelte: cél, hogy a Sopronban található otthonokban, klubokban lévő időseknek méltó körülményeket tudjanak biztosítani folyamatos felújítások, korszerűsítések révén is.


fotó: Griechisch Tamás

A sajtótájékoztató részt vett Péli Nikoletta, a Soproni Szociális Intézmény igazgatója is. A Lila Akác Idősek Klubja 40 férőhelyes és általában 30 szépkorú színvonalas ellátásáról gondoskodnak ott.  


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek