| 2019. augusztus. 29. | 2 perc olvasás

Felújítják a Kurucdomb sort

Megkezdődött a Kurucdomb sor felújítása, amely az aszfaltozást, a járdaépítést és a csapadékvíz elvezetését foglalja magában. A 250 millió forintos beruházás megvalósítását már nagyon várják az ott lakók és az arra közlekedők, hiszen az útszakasz az utóbbi években alaposan megrongálódott.

A Kurucdomb soron gőzerővel folynak a munkálatok. Napi szinten jókora errefelé a forgalom, így az utóbbi években ez az útszakasz alaposan megrongálódott. - Nagyon régi vágya volt már az itt lakóknak ez az útfelújítás – emelte ki Pongráczné Várnai Mária önkormányzati képviselő. - A csapadékcsatornával voltak problémák, ez az első, amit cserélünk, a bekötésekkel karöltve. Ezután következik az út és a teljes járdafelújítás. Javítások voltak itt ugyan az elmúlt évek folyamán, de szükség volt már erre a nagy volumenű beruházás, amely mintegy 250 millió forintot igényel – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

A munkák megkezdése előtt minden lakót értesíttek a beruházásról, türelmüket kérve a felújítás okozta átmeneti kellemetlenségekért. Mindez a tervek szerint másfél hónapig tart majd, utána azonban egy korszerű út várja majd az itt lakókat és az erre közlekedőket. A mostani beruházás egy komplex útfelújítási program része.


fotó: Griechisch Tamás

- Sopronban vagy annak környékén jól állunk a közútfejlesztés terén is – világított rá Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. - Elég, ha csak az M85-ös gyorsforgalmi útra gondolunk, amely a jövő év végére eléri a Sopron-Kelet csomópontot, és városunk ezáltal becsatlakozik az országos gyorsforgalmi közúthálózatba. Ez javítja Sopron  jelentőségét stratégiailag. De a városon belül sem állunk rosszul, mert ha csak az elmúlt 1,5-2 éves időszakot vesszük, akkor itt a Kuruc-dombon is több utca és út megújult, a Híd és a Fapiac utca is teljes hosszában megújult, ugyanez mondható el a Jereván lakótelep főbb útvonalairól, a Lővér körútról és számos kisebb egyéb utcáról ebben a városrészben – részletezte.


fotó: Griechisch Tamás

A környező utcákat is érinti a felújítás, így a Vak Bottyán utca a napokban már meg is szépült, a sor a Bercsényi utca felújításával folytatódik majd a közeljövőben.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek