| 2021. december. 26. | 1 perc olvasás

Felújított turistaút bejáró

Idén közel 50 kilométeren újultak meg a Soproni-hegység túraútvonalai. A soproni természetjáró egyesületek és szakosztályok a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásával újították fel a kopott jelzéseket. A programhoz a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is csatlakozott. A Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Természetjáró Szakbizottsága egy túra keretében ünnepli meg és mutatja be a felújított turistautakat.

Megújult turistaútvonalakon fedezhetik fel a Soproni-hegység kincseit a természetjárók. Az idei évben a soproni természetjárók közös munkájának eredményeként, megújult jelzéssekkel találkozhanak a túrázók. A program a jelzésfestés pályázat keretében valósult meg, melynek legfőbb célja, a Magyarország területén található, megrongálódott turistajelzések helyreállítása. 

A Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Természetjáró Szakbizottsága december 29-én egy túra keretében ünnepli meg az éves festésmunkát. 

A túrát 3 útvonalon teljesíthetik a mozogni vágyók:

1.útvonal: Hotel Lővér-Ciklámen tanösvény-Fáber-rét-Hétbükkfa-Bella emlékmű-Tolvaj-árok-Kék kereszt-Öreg Tölgy-zöld kereszt-Ólom-forrás-Hotel Lővér (körtúra)
Táv: 20,2 km Szintemelkedés: 635 m

2.útvonal: Hotel Lővér-Ciklámen tanösvény-Fáber-rét-Hétbükkfa-Bella emlékmű-Szent György-forrás-Hajnal tér
(nem körtúra)
Táv: 9,8 km Szintemelkedés: 303 m

3.útvonal: Hotel Lővér-Ciklámen tanösvény-Fáber-rét-Hétbükkfa-Természetbarát-forrás-Hajnal tér
(nem körtúra)
Táv:6,5 km Szintemelkedés:185 m

Gyülekező: Hotel Lővér buszforduló 8.45-től

A túrán való részvétel ingyenes!

Borítókép; Soproni Vándorok Túraegylet

Legnépszerűbb cikkek