| 2022. január. 19. | 1 perc olvasás

Felújított útszakaszt adtak át Zsirán

Átadták Zsirán a 150 méteren felújított Rákóczi utca útburkolatát és járdáját szerda délután. A kormányzati támogatásból megvalósult fejlesztés mellet az elmúlt pár évben több jelentős beruházás is létrejött a településen.

Rövid ünnepség keretében adták át az új útszakaszt. Rövid köszöntőt mondott a község polgármestere, Nagy Ferdinánd. A község vezetője úgy fogalmazott, örömteli, hogy a régóta rossz állapotban lévő út mától már nem okoz nehézséget a közlekedőknek.

„Az önkormányzat törekszik arra, hogy a településen valamennyi utca járható és megfelelő minőségű legyen. Hosszú évek próbálkozása után és kormányzati forrásból végre sikerült előrelépni, és az egyik legrosszabb állapotú utat és járdát fel tudtuk újítani – tette hozzá a polgármester.


fotó: Máthé Alexandra

Az átadón részt vett Barcza Attila. Sopron és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: Zsira nagyon sokat fejlődött az elmúlt négy évben.
„Új burkolatot kapott a Fő utca, mely átszeli a települést, bölcsőde épül, valamint az óvoda udvara is megszépült. Ezen kívül az orvosi rendelő berendezései is megújultak, így kijelenthető, hogy sokat lépett előre a község. Ma a Rákóczi utca egy szakaszának felújított útburkolatát, valamint térköves járdáját adhattuk át a helyieknek - mondta el Barcza Attila.


fotó: Máthé Alexandra

Az útszakasz közel 150 méteren újult meg, melyhez térkövezett járda épült. A beruházás 20 millió forint hazai forrásból valósult meg.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: Zsira

Legnépszerűbb cikkek