Felújították a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola kosárlabdapályáját

Közel 20 millió forintos beruházással újították fel a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola kosárlabdapályáját. A régi betonalap új burkolatot kapott, és két új kosárpalánk is várja ezután a kosarazni vágyó diákokat.

Az elmúlt években folyamatosan újult meg a Hunyadi János Álltalános Iskola udvara, több sporteszköz is új burkolatot kapott. A kosárlabdapálya rekordgyorsasággal, két nap alatt készült el. 

- Az iskolában folyamatos fejlesztések vannak, anno kezdődött az atlétikapálya burkolatával, majd a labdarúgó- és a kosárpálya borításával, valamint egy úgynevezett szabadidős park létrehozásával. Egy héttel ezelőtt, szombaton kezdték a munkálatokat, és vasárnap délután, amikor bejöttem az iskolába, már kész volt a pálya – mondta el Stánicz Ferenc, a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Az elmúlt években egyre több első és második osztályos lány szeretne kosarazni a Hunyadi János Evangélikus iskolában, ezért is volt nagy szükség a pálya felújítására. – A Darazsak Sportakadémia és a Hunyadi Általános Iskola hosszú évekre visszanyúló jó kapcsolatot és együttműködést tudhat magáénak. Utánpótlásképzésben egy bázisintézmény vagyunk, amelyet örömmel és büszkén mondhatok, ezért nagy ajándék számunkra ez a pálya – emelte ki Raffai Balázs, a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója.
 

Fotó: Griechisch Tamás


Több évtizedes együttműködés van a Hunyadi János Általános iskola és a Darazsak Sportakadémia között.

- Miután államilag elismert akadémiával büszkélkedhet Sopron, és emellett több évtizedes múltra visszatekintő sportegyesületünk is működik, nekünk a város több általános iskolájával bázis együttműködésünk van. Ilyen van a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolával is. Ez a több évtizedre visszanyúló együttműködés felnőtt- vagy utánpótlás-válogatott játékosok egész sorát jelentette, ami kölcsönös előnyökkel emelte a Hunyadit Magyarország általános iskolai sporttérképére – hangsúlyozta Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője.

Fotó: Griechisch TamásAz edzések nagy része a tornateremben zajlik, de jó időben és szünetben bárki használhatja a megújult kosárlabda pályát hétfőtől vasárnapig.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek