| 2023. június. 8. | 1 perc olvasás

Felújították a Széchenyi István Gimnázium sportpályáját

Felújított sportpályát avatott legendás testnevelője, a városi jégkorong- és kosárlabdaélet kimagasló alakja, Krasznai Ferenc születésének 100. évfordulóján a Széchenyi István Gimnázium. A 3,8 millió forintos beruházás jelentős részét a szülői munkaközösség gyűjtötte össze, és az önkormányzat is támogatta a felújítást.

A szülői munkaközösség vezetői avatták fel ünnepélyesen a Széchenyi István Gimnázium felújított, Krasznai Ferenc nevére keresztelt sportpályáját. A diákok birtokba is vehették a teljesen megújult és felszerelt udvari területet. A kültéri sportburkolattal borított, kosárlabdapalánkokkal és futballkapukkal is felszerelt, hálóval körülvett pálya felújításához a szülők jelentős anyagi forrással járultak hozzá, egyebek mellett a karácsonyfadísz-árusítási akciójukon keresztül.

Az első jótékonysági kezdeményezést tavaly decemberben rendeztük meg. A karácsonyfa díszek vásárlásából, valamint a szüli bál megrendezéséből befolyt, mintegy 1,4 millió forintos összeget az udvari sportpálya felújítására fordítottuk

– tudtuk meg dr. Orbán Adrienntől, a Szülői Munkaközösség alelnökétől.  

100 éve született az iskola legendás testnevelője, a városi jégkorong- és kosárlabda-élet kimagasló alakja, Krasznai Ferenc, aki 6 sportágban is edző volt és sportcsarnok is a nevét viseli. Az iskolai sportpálya elnevezésével fejezik ki a hálás utódok megbecsülésüket és tiszteletüket a Mester iránt.

Iskolánk idén kettős jubileumot ünnepel. Az intézmény 100 éve viseli a névadó Széchenyi István nevét, illetve ma lenne 100 éves Krasznai Ferenc, az intézmény legendás testnevelő tanára. Az ő tiszteletére újítottuk fel az iskolánk udvarán található sportpályát, amit róla neveztünk el. Krasznai Ferenc meghatározó alakja volt a soproni sportéletnek. Kitartásra, összetartásra és a sport szeretetére nevelte a fiatalokat. A városi jégkorong- és kosárlabdaélet kimagasló alakjának a nevét büszkén viselni a Krasznai Ferenc Sportcsarnok is

– mondta Farkas Gábor, a Soproni Széchenyi István Gimnázium igazgatója.

Az önkormányzat 1 millió forinttal támogatta a sportpálya felújítását. Az ünnepségen az önkormányzat nevében Abdai Zsolt, az Ifjúsági, Turisztikai és Sportbizottság elnöke is részt vett. Ünnepi gesztusként Krasznai Ferenc lányai elhelyezték az emlékezés koszorúját édesapjuk emléktábláján.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek