| 2023. március. 27. | 1 perc olvasás

Fényes érmek a SMAFC atlétáitól

A soproni atléták 2022 októbere óta versenyeznek a SMAFC sportolóiként. Több mint száz tagja van a szakosztálynak, akikkel elkötelezett és képzett szakemberek foglalkoznak. A szezon ragyogó eredményeket is hozott.

Fél éve olvadt be a Soproni Atlétikai Club a SMAFC-ba, s bár egyelőre nagyot nem változtak az infrastrukturális körülményeik, Marton Tamás, az atlétikai szakosztály vezetője bizakodó. De miért is ne lenne az, amikor a soproni atléták tábora nagy, az eredményeik pedig igazolják a jó szakmai munkát. Igaz,  futófolyosó hiányában számukra a fedett pályás versenyek inkább felkészülési versenyeknek tekinthetők, de ez a probléma évtizedes, és nem is lehet néhány hónap alatt megoldani.

- Jelenleg hat magasan kvalifikált edzővel dolgozunk, az U9-estől az U23-as korosztályig.  Az  U16 az a korosztály, ahol közép- és hosszútávfutó, rövidtávfutó, ötös-, távol-, hármas- és  magasugró, valamint gátfutó csoportunk is van, valamint többpróbásokkal is foglalkozunk. Összesen százhárom atlétával dolgozunk most - sorolta az adatokat Marton Tamás.

 

Képfelirat

A jó munkát visszaigazolták a versenyeredmények, amik persze azt is mutatják, hogy a szakosztály tehetséges sportolóknak ad fejlődési lehetőséget.

A 2023. évi fedettpályás és mezei futóverseny országos bajnokságain dobogós helyezések is születtek.

 

Gödöllőn rendezték meg a mezei futók versenyét, ahol a SMAFC U18-as lány csapata első helyezett lett! Dolmány Emma, Nemes Réka, Kádár Eszter - edzőjük Némethné Csordós Rita - aranyéremmel tértek haza. Ugyanitt az U20-as lány csapat a dobogó harmadik fokára léphetett, az U16-os Kis-Soós Hunor pedig a negyedik helyet szerezte meg.

A Budapesten megrendezett fedettpályás bajnokságokon az U16-os Kis-Soós Hunor háromezer  méteren  korosztálya hetedik legjobbja.

Az U18-U20-as Országos Bajnokságon  tizenegy versenyzővel vett részt a SMAFC atlétika szakosztálya. Egy második, egy ötödik, három hatodik és négy hetedik helyet szereztek meg a soproniak.

Legnépszerűbb cikkek