| 2023. október. 4. | 1 perc olvasás

Fenyő téri táncosok a großhöfleini szüreti napokon

A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola néptánccsoportjai a közelmúltben a großhöfleini szüreti napokon léptek fel. Az intézmény osztrák partneriskolája, az eisenstadti Sankt Georgen Volksschule igazgatónője, Charlotte Tóth-Kanyak kereste meg a magyar iskolát a felkéréssel.

A színpadon a néptáncosoké volt a főszerep, hiszen a helyi gyermek néptáncegyüttes fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte. A meghívott vendégegyüttesek között nagy sikerrel szerepeltek a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola néptánccsoportjai is Kopácsi Zsuzsanna tanítónő és Kadnár Béla néptáncpedagógus vezetésével. Harmonikán kísért Baranyai Konrád.

fotó: Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola 

A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolában a nyelvtanulás mellett nagy gondot fordítanak a német nemzetiségi hagyományok ápolására is. A tanulók számos hagyományőrző programon vesznek részt. Az intézmény jó kapcsolatban áll a környék nemzetiségi iskoláival és óvodáival, valamint a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karával is. 

fotó: Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola 

A néptáncot tanórák és szakkör keretein belül sajátíthatják el a gyerekek. A fellépésekhez a ruhát az iskola saját forrásból biztosítja. A szakmai munkát jelenleg Kadnár Béla néptáncpedagógus segíti. A zenei kíséretről Baranyai Konrád gondoskodik.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek