| 2017. augusztus. 7. | 1 perc olvasás

Fertő Bajnokság 2017: Poliprofil Kupa - Schranz Mátyás Emlékverseny

2017. augusztus 5-6-án került megrendezésre a Fertő tó legnagyobb hagyománnyal rendelkező versenye, idén Finn Dingi és Optimist hajóosztályban.

A Finn Dingi egy egyszemélyes hajóosztály, mely ismét trendi, hiszen a hajótest kialakítása és nagy vitorlafelülete nagy sebességet tesz lehetővé, ami pont alkalmas a Fertőre.

Az Optimist ugyancsak egyszemélyes, de tanulóhajó gyerekek számára, ami nem csökkenti a versenyzők jelentőségét, hiszen viszonylag kis testsúlynál kis vitrolafelület biztosítja, hogy a gyerekek megszeressék és megismerjék a szelet.

Ez a verseny a Kalóz hajóosztály számára is ki van írva, ami egy kétszemélyes hajóosztály. A Kalóz hajóosztály bajnokainak került kiírásra a Schranz Mátyás Emlékkupa, melyet -vándorkupa lévén- a hajóosztály nyertese kaphat meg.

Mivel idén közvetlenül a Fertő Bajnokság előttre esett a Kalóz Országos Bajnokság, ezen a versenyen most nem indult kalóz, és az Emlékkupát csak jövőre adjuk át a nyertesnek, amely Schranz Mátyás nevét fémjelzi, aki már az FVSZ alapítása előtt is vitorlázott a Fertőn és aki évtizedekig volt a Szövetség motorja. Jövő év elején a Szövetség az elmúlt 60 év mérföldköveinek bemutatásával zárja a jubileumi évet a Vitorlás Bálon. 

A hétvégi verseny szélcsenddel indult, így az első napon nem tudott a versenyrendezőség érvényes futamot zárni, a hajók csupán "mentek egy kört". A vasárnap annyira jól indult, hogy rögtön pótolni lehetett a lemaradást, és csökkenő szélben 4 futam is meglett.


 


fotó: Abdai Krisztina

fotó: Abdai Krisztina

fotó: Abdai Krisztina

fotó: Abdai Krisztina

Legnépszerűbb cikkek