| 2023. március. 31. | 1 perc olvasás

Fertő -táj határok nélkül

Fertő-táj határok nélkül címmel hirdetett fotópályázatot a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Verein Welterbe Neusiedler See. Az alkotásokból nyílt kiállítást pénteken nyitották meg a Peisonia Látogatóközpontban.

A Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj a világörökség rangot népi építészetével, műemlékeivel, az egymást követő civilizációk régészeti emlékeivel, szőlő- és borkultúrájával, valamint változatos növény- és állatvilágával érdemelte ki. A fotópályázat legfőbb célja a határon átnyúló táj értékeinek bemutatása és népszerűsítése volt.

fotó: Griechisch Tamás
A fotópályázat egy remek lehetőség arra, hogy a fotóművészek megmutassák a Fertő-táj Világörökség értékeit az objektíven keresztül.

A 33 fotós által beküldött 94 pályaműből 30-at állítottunk ki. A zsűri által kiválasztott három alkotás jutalomban részesült, de két különdíjat is kiosztottunk.  A fotópályázat az Agrárminisztérium Hungarikum 2022 pályázat keretében valósult meg – mondta Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsának elnöke.

 A pályázatra beküldött felvételekből nyílt kiállítást Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője nyitotta meg.

fotó: Griechisch Tamás

A résztvevők természet, épített környezet, valamint ember- és természet harmóniája témakörökben pályázhattak. A versenyre digitális fényképezőgéppel, mobiltelefonnal és drónnal készült alkotások is érkeztek.

fotó: Griechisch Tamás
A képem címe akkor és most. Gyerekkoromban sok időt töltöttem a Fertő-tónál, így a képen látható halásztanyához is számos kellemes emlék fűződik, mely a múltra utal. Az épület fölött egy motorcsónak is látható mely a jelent testesíti meg

– tudtuk meg Szita Mártontól, aki alkotásával a második helyezést érte el.

A pályázatot Griechisch Tamás, a zsűri elnöke értékelte.

Eredmények:

  1. Kerekes István
  2. Szita Márton
  3. Mészáros Márk

Különdíj: Takács László, Sebestyén Henrietta

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek