| 2018. június. 15. | 2 perc olvasás

Fertő-tó: ez év utolsó negyedévében indul a harmincmilliárd forintos fejlesztés!

A 2018-as év utolsó negyedévében indul a Fertő tó partjának harmincmilliárd forintos fejlesztése, amellyel kapcsolatban szakmai bemutatót és sajtótájékoztatót is tartottak pénteken Sopronban.

A tervismertető találkozón a meghívott szakmai és civil szervezetek képviselői mellett részt vett Dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila országgyűlési képviselő valamint Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere és több önkormányzati képviselő.  Az eseményen a részletes fejlesztési tervek bemutatása mellett elhangzott, hogy a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás célja, hogy a Sopron-Fertő Vízitelep a turisztikai desztináció legnagyobb horderejű turisztikai attrakciója legyen, amely az mellett, hogy minden igényt kielégítő bázissá váljon, valós gazdasági eredményeket is hozzon a térségbe. 

A konferencia után tartott sajtótájékoztatón Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója  hangsúlyozta, hogy a fejlesztési koncepció kialakítása során az összes érintett szakmai, szakmaközi és civil szervezettel konzultál a fejlesztés projektgazdája, amelynek célja, hogy minden érdekcsoport javaslata figyelembevételre kerüljön és a végleges kialakítás egy közös munka gyümölcseként valósuljon meg. 

A Modern Városok Program keretében, kormányzati forrásból megvalósuló nagyszabású projekt beruházási terveinek bemutatása megtörtént és a 2018-as év végén elkezdődik a kivitelezési munkálatok első üteme. A teljes kivitelezési folyamat várhatóan két évig fog tartani, amelyet követően a partszakasz az élmények otthonává válik majd.  

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a beruházás célja egy modern, valósan családbarát turisztikai centrum létrehozása, amely mágnes hatású turisztikai vonzerejével, szolgáltatásainak komplexitásával és minőségével egyaránt egyedülálló lesz a desztináció turisztikai szolgáltatásainak palettáján. 

A beruházás mindezeken felül a szezonalitás csökkentését is eredményezi, mivel a kialakításra kerülő egész évben nyitva tartó látogatóközpontok, szálláshelyek, folymatos sportolási, szabadidős, horgászati és ökoturisztikai lehetőségek gazdag választékot kínálnak majd a Fertő parton. 

Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy a területre jellemző fizikai korlátok sok esetben új gondolkodásmódot és megközelítést igényeltek az érintettektől, de bízik abban, hogy olyan megoldásokat sikerült találni, amelyek minden igényt kielégítenek. A beruházás eredményeként a közlekedési körülmények és a szolgáltatói létesítmények egységes modern megoldása is biztosított lesz. 

A tervbemutató céljával kapcsolatban hozzátette, hogy kiemelten fontosnak tartják hogy az érintett társadalmi csoportokat elérjék és teljeskörű tájékoztatást tudjanak adni a számukra. 

A fejlesztést a turisztikai hatásait Dr. Gajda Tibor, az MTÜ vezérigazgató-helyettese világította meg, kiemelve a hasonló beruházások jelentőségét a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia szemszögéből.   


látványterv

látványterv

látványterv

látványterv

Legnépszerűbb cikkek