| 2022. március. 17. | 2 perc olvasás

Fertőd adott otthont az országjáró fórumnak

Az országjáró fórum legújabb állomása Fertőd volt, ahol Dömötör Csaba miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Barcza Attila tartott előadást az érdeklődőknek. Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón Dömötör Csaba kiemelte, hogy ebben a nehéz időszakban is higgadtnak kell lenni, és Magyarország békéjét szem előtt tartva, ki kell maradni az ukrán orosz konfliktusból.

Fertőd adott otthont az országjáró fórum legújabb állomásának, ahol Dömötör Csaba miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszédében elmondta:

„Sokféle nehézséggel küzdöttünk, mióta ez a kormány megkezdte a munkáját, gondoljunk csak bele, hogy 2010. környékén a gazdasági romokat kellett eltakarítani, azután kaptunk a nyakunkba egy migrációs válságot, két évvel ezelőtt egy járványt és most egy háborús helyzettel kell szembesülnünk. Mindezen nehézségek ellenére az elmúlt évek az országépítésről szóltak. A gazdaság erősödött, a családok több támogatást kapnak, és ha a béreket nézem, ezek reálértéke is 7 százalékkal növekedett az elmúlt időszakban. A járvány nehéz hónapjai ellenére is elmondhatjuk, a magyar gazdaság kanyarban előzött, hisz a járvány ellenére is a tavalyi évben 7 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, ami jóval felette van az uniós átlagnak. Ez tette egyébként lehetővé, hogy olyan intézkedéseket hozzunk, amelyek segítséget jelentenek több generációnak is: 13. havi nyugdíj, a fiatalok adómentessége vagy a családi adó-visszatérítés. Szeretnénk ezen a gyarapodó úton tovább haladni. Ennek feltétele a biztonság. A jelenlegi háborús helyzetben, amikor tőlünk 100 kilométerre rakéták csapódnak be, fontos tisztáznunk, hogy nekünk alapvető célunk, hogy az ország biztonságát megőrizzük és kimaradjunk ebből a háborúból. Politikai ellenfeleink nem így gondolkodnak, de mi a békét és biztonságot tartjuk legfőbb értéknek, amely a következő éveket meg fogja határozni. Ez a további országépítő munka alapvető feltétele. Ha valaki ezzel egyetért, akkor az még egy ok arra, hogy részt vegyen az április 3-i országgyűlési választásokon. Erre a kormányra továbbra is lehet számítani.

Foto: Griechisch Tamás

 

A rendezvényen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is, aki kiemelte:

„Április 3-án választás, és ennek a választásnak a tétje, hogy meg tudjuk őrizni Magyarország békéjét és biztonságát, gyermekeink és unokáink jövőjét. Ennek a biztosítéka az, hogy Orbán Viktor folytassa a kormányzást és egy Fidesz-KDNP többségű országgyűlés tudjon felállni. Ha körülnézzük, meg tudjuk azt állapítani, hogy Sopron és térsége példátlan fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban. Lépten-nyomon az országépítésnek a jeleit láthatjuk városainkban és falvainkban. Én mindent megteszek azért, hogy ez a jövőben is folytatódjon.”

Foto: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek