| 2016. június. 15. | 1 perc olvasás

Fertőrákosi Barlangszínház – pénteken indul a szezon

Idén 31 előadás közül választhat a közönség.

Mozart emblematikus operájával, A varázsfuvolával indul a Fertőrákosi Barlangszínház idei évada június 17-én este 8 órától. Az eredeti, német nyelven bemutatásra kerülő opera főbb szerepeit rangos énekesek alakítják: Sarastro szerepében Kovács Istvánt láthatják a nézők. Az operaénekes 2001-ben debütált a Salzburgi Ünnepi Játékokon, és azóta világszerte lép színpadra Tokiótól az Egyesült Államokig. Tamino-t Nyári Zoltán, Jászai-díjas színész és operaénekes, a 2009-es Mezzo Énekverseny győztese alakítja, Paminaként Geszthy Veronika, a Budapesti Operettszínház tagja, az Éj királynőjének híresen nehéz és virtuóz szerepében pedig Lőrincz Judit mutatkozik be. A varázsfuvola zenei vezetője és karmestere Gyükér László lesz.  A produkció két időpontban, június 17-én és 18-án látható.

Szintén a barlangszínház nyitóhétvégéjén, június 19-én lép színpadra Szekeres Adrien. A különleges kisugárzású énekesnő legszebb és legismertebb dalai csendülnek fel szimfonikus zenekari kísérettel, a könnyű műfajban is elsőrangú teljesítményre képes Győri Filharmonikus
Zenekar közreműködésével.

A Fertőrákosi Barlangszínházban szeptember 10-ig tart a színházi szezon, és összesen 31 előadásnak tapsolhat a közönség. A produkciókra tavaly szeptemberben kezdődött meg a jegyárusítás, eddig több mint tízezren váltottak jegyet a produkciók valamelyikére. Az eddigi jegyeladások alapján a Macskák és a Szép nyári nap című előadások a legnépszerűbbek a közönség körében. A Fertőrákosi Barlangszínház idén is műfajok sokaságát kínálja: opera, operett, musical, táncjáték és koncertek helyszíne is lesz. A színházi előadásokat neves társulatok, többek között a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház vendégjátékában láthatják a nézők.

A teljes programkínálat megtalálható a www.barlangszinhaz.hu oldalon.

Legnépszerűbb cikkek