| 2017. augusztus. 27. | 1 perc olvasás

Festőterem: Megnyílt a 111 éves Soproni Fotóklub kiállítása

A Soproni Fotóklub a 111 éves fennállását egy igazán gazdag, tartalmas, válogatott kiállítással ünnepli, amely a Festőterembe látható 2017. augusztus 27-től egészen 2017. szeptember 10-ig.

A szombaton tartott megnyitón Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetőjének gondolatai nyitották meg, aki többek közt kiemelte, hogy a fényképezéssel foglalkozó művészek, fényképeket készítő kedvelők nem csak egy adott pillanatot örökítenek meg, hanem egyben olyan alkotásokat készítenek, amelyek a kordokumentációk fontos részévé is válnak, hiszen sok esetben egyszeri és megismételhetetlen pillanatokat örökítenek meg. Örömét fejezte ki, hogy az immár 111 éves Soproni Fotóklub születésnapján a Festőterem egy olyan kiállításnak ad otthont, amelyek betekintést engednek a klub válogatott munkái közé és amely széles skálán mutatja be a csoport sokszínű munkásságát, a portréktól kezdődően, a tájlépeken át egészen az aktokig. 

A megnyitón részt vettek a Soproni Fotóklub tagjai is, így lehetősége nyílt a látogatóknak személyesen is megismerkedni velük és akár a kiállított alkotásokról is elbeszélgetni.

Az ünnepség fényét emelte továbbá Stöckert Ádám marimba játéka, aki egészen ámulatba ejtette a jelenlévőket előadásával. 

A 111-ik születésnaphoz kapcsolódóan egy tartalmas és gazdagon illusztrált könyvet is megjelentett a fotóklub, amely igyekszik összefoglalni a klub történelmét és sokszínű munkásságát.

 

A kiállítás megtekinthető:

FESTŐTEREM

2017. augusztus 27. - 2017. szeptember 10.

Naponta 10.00 és 18.00 óra között.   

 

 

A Nekünk „mindEgy” című tárlat kiállítói:

Agg Pál, Báthory Tibor Gábor, Bors Gergely, Bóta Luca, Cseh Dániel, Csigó Gergely, Folcz Tóbiás, Gyarmati Adrienn, Hauszner Sándor, Hipságh Gyöngyi, Hillebrand Adrienn, Simon Jójárt István, Kránitz Roland, Lángh Gábor, Nagy Attila, Nagy Attila ifj., Németh Elemér, Pápai Zsolt, Rehák Csaba, Roth Balázs, Tóth Jenő Tibor, Tóth Péter, Wittmer László

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek