| 2017. december. 9. | 1 perc olvasás

Festőterem: Megnyílt Szőcs Géza grafikusművész tárlata

"Képlények-képlényeg" címmel nyílt meg Szőcs Géza grafikusművész kiállítása a Festőteremben, amely egyben egy összefoglaló tárlat a művész elmúlt 15 éves alkotói munkájáról.

Igazán különleges kiállítás nyílt a Festőteremben szombaton, amely ezúttal Szőcs Géza grafikusművész alkotásainak ad otthont. A tárlat az alkotó elmúlt másfél évtizedes munkáiból mutat be egy válogatást. 

A megnyitóünnepségen Tóth Éva önkormányzati képviselő mondott köszöntőt, aki Sopron Megyei Jogú Város nevében üdvözölte a művészetkedvelőket. A képviselő a grafikusművésszel való személyes ismeretsége révén, külön örömét fejezte ki, hogy itt lehet ezen a fontos eseményen. Visszatekintve a régi barátságra, Tóth Éva felidézte, hogy bár többször is volt olyan szerencsés, hogy betekintést nyerjen Szőcs Géza alkotói műhelymunkájába, mégis a kész alkotásokat értően fürkészni egy hosszú folyamat, ami egy olyan világba, élménybe enged bepillantást, amely a művész adott gondolatvilágának intimitását fejezi ki és amely elénk tárja szinte a magánszféráját is. A kiállítást jó szívvel ajánlja mindazoknak, akik szeretnének elmerülni egy igazán egyedi látványvilágban, amely minden bizonnyal sokaknak okoz majd örömet. 

A tárlatot N. Mészáros Júlia művészettörténész - egyben a kiállítás kurátora - nyitotta meg, aki alapos részletességgel tért ki Szőcs Géza grafikusművész szakmai életútjára és elismeréseire, valamint a kiállított alkotások készítési technikájára. Kiemelte, hogy bár ez egy tizenöt évet felkaroló kiállítás, mégis csak egy apró szelet abból a szerteágazó és sokrétű munkából és értékből, amely Szőcs Gézát jellemzi: intelektuális nyitottság, érzékenység, alapos részletesség és egyedi látásmód.

A megnyitón Szőcs Géza megköszönte az elismerő szavakat és egyben köszönetet mondott családjának, akik támogatása és segítsége nélkül nem lenne képes megvalósítani a munkája során az álmait, valamint köszönetét fejezte ki  mindazoknak, akik támogatják az alkotói tevékenységében. 

Az eseményen számos helyi művész, valamint a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke, Sass László is részt vett.

A kiállítás 2017. december 10-től látogatható 2018. január 07.-ig a Festőteremben.  

2017. december 24-én és 26-án zárva.

Nyitvatartás:

Hétfő: Szünnap

Kedd-vasárnap 10.00 és 18.00 óra között. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek