| 2 perc olvasás

Fészkelő Madárbarát Családi Nap a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem szervezésében, a SopronFest warm up kínálatában a madarak és fák napja tiszteletére megszervezett családi napon „szárnyalhatnak” a Botanikus Kertben: hiszen több mint 30 helyszínen várják szerte a kertben a látogatókat madár- és családbarát programokkal május 12-én.

A madár a szabadság és a fiatalság jelképe, a szerelem és a szárnyaló gondolatok szimbóluma. A fészek pedig egyszerre jelenti a család alapozó kötelékeit, az otthon szeretetteljes melegét és a felnőtt életre felkészítő egyetem szakmai hátterét. A Soproni Egyetem talán a legcsaládiasabb felsőoktatási intézmény, ahol generációk adják át egymásnak a tudást és a katedrát, ahol a karok mérete okán személyes a kapcsolat a hallgatók és az oktatók között, ahol az átlagosnál jóval kedvezőbb a kollégiumi ellátottság.

A családi napon több olyan programelem is kínálkozik, ahol a Soproni Egyetem értékeivel ismerkedhetnek a látogatók: az új drónpilóta képzéssel, a selmeci örökségből ránk maradt muzeális madártani gyűjtemény darabjaival és a 17 hektáros Botanikus Kert madaras nevű növényeivel. A programban több vezetett séta is szerepel, az egyikkel a Baross úti kollégium legfelső emeletére is felkirándulhatnak az érdeklődők: ott a magyar és külföldi diákok segítségével a Közösségek Hetében megvalósult „fa(l)festés” eredményei lesznek láthatók. A „Családi fészekként” elkeresztelt tisztásra pedig egy akkora fészket építettek a Botanikus Kert kertészei, amibe egy egész család is bekucorodhat.

A „Fészkelő” családi napon mesékkel, koncertekkel, kézműves bemutatókkal, vásárfiákkal, szórakoztató és ismeretterjesztő programokkal készülnek a zenészek, a madarászok, a fészek- és odulakók. Nagy öröm, hogy ismét partnerünk lesz a Fertő-Hanság Nemzeti Park, és érdekességekkel készül a Magyar Madártani Egyesület soproni csoportja is. Érkezik egy hagyományőrző solymász is, aki délután kétszer meg is repteti a madarait, de jönnek a Soproni Sasok is, akik az  intézmény sportegyesülete keretein belül a rögbi szabályaival ismertetik meg az érdeklődőket. A kalandvágyók egy 5 állomásos kincskeresésben is részt vehetnek, ha összegyűjtik a térképre az 5 tojást, a „Gyűrűzőhelyen” ajándékban részesülhetnek.

Számos egyesület, iskola, civil szervezet és művészeti formáció lesz a vendég. Az esti záróprogram Bolodár Zoltán zenés vetítése lesz, amely a soproni óvodapedagógus képzés 125. évfordulója tiszteletére a városi óvodák hajdani életéből mutat retro felvételeket.

További részletek a Soproni Egyetem honlapján érhetők el.

Legnépszerűbb cikkek