Fiatal edző mély vízben!

Egy fiatal, mindössze 32 éves szakember, Farkas Dávid veszi át a SMAFC NB I B zöld csoportos férfi kosárlabdacsapatának irányítását.

Farkas az előző szezonban az U18-as együttest országos bajnoki címre vezető spanyol Carlos Vallejo másodedzője volt, tőle veszi át az első csapat irányítását.

Horváth József, a SMAFC elnöke elmondta, a spanyol szakember kérte, hogy csak a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiánál az utánpótlás csapatra koncentrálhasson, így Farkas Dávid kinevezése valahol kézenfekvő volt. Egyrészt évek óta dolgozik a Sportiskolánál, másrészt az előző évadban ő volt Vallejo másodedzője, a SMAFC U20-as csapatával pedig bizonyított: a zöld csoportos korosztályos bajnokságot veretlenül megnyerve az országos nyolcas döntőbe vezette az együttest, ahol végül a 7. helyezést érte el csapatával, az egyetemi együttessel pedig bejutott a rájátszásba.

http://sopronisportiskola.hu/

Farkas Dávid elmondta, meglepte a felkérés, majd aránylag hamar, másfél nap gondolkodás után elfogadta, hiszen egy ilyen nagymúltú együttesnél vezetőedzőként dolgozni óriási megtiszteltetés és felelősség is egyben.

A felkészülést augusztus 1-jén kezdi majd meg az egyetemi együttes, addig a klub és a szakvezetés a játékos keret kialakításán dolgozik.

 

Legnépszerűbb cikkek