| 2016. április. 24. | 1 perc olvasás

Fiatal fotós

Első helyezést ért el a Soproni Ifjúsági Pódium (SIP) fotó kategóriájában Licskai Regina. A Handler Nándor Szakképző Iskola 11. művészeti osztályos diákja egy szitakötőt örökített meg győztes képén.

Negyedik alkalommal tartották meg a középiskolások összművészeti fesztiválját a GYIK Rendezvényházban. A két napos program elsődleges célja az ifjú tehetségek felfedezése, bemutatkozási lehetőség biztosítása a számukra és a tehetséggondozás. Fotó kategóriában a 17 éves Licskai Regina nyert.

– Azóta fotózom, amióta először fényképezőgépet láttam – meséli Regi. – Komolyabban 8.-ban kezdtem el vele foglalkozni, főként természetfotókat és portrékat készítek. Mivel soha nem tanultam fotózást, szakértő ismerősöktől kérek technikai tanácsokat a munkáimhoz.

A kreatív lány számára nagy élményt jelent a futó pillanatok maradandóvá tétele, szívesen örökíti meg az érdekes részleteket, és láttat több szemszögből egy adott dolgot. Az ifjú hölgy Kapuvárról származik. Mivel művészeti iskolába akart járni, a Handlert választotta, jelenleg kollégista. Az érettségi után tervező grafikus szakirányon szeretne továbbtanulni. A távolabbi jövőre vonatkozóan egyelőre még nincsenek konkrét tervei. Elképzelhetőnek tartja, hogy valamilyen tervező (például logotervező) lesz, de fotózást is szívesen tanulna.

– Váratlanul ért, hogy a zsűri az én alkotásomat találta a legjobbnak, annak ellenére, hogy tavaly 2. helyezett, tavalyelőtt pedig különdíjas lettem ugyanezen a versenyen – fejezi be Regi. – Szabadidőmben rengeteget rajzolok, barátommal és a családommal vagyok.

Regi időnként igényli, hogy egyedül maradhasson a gondolataival. Odafigyel a testi kondíciójára is: fut és kettlebell edzésre jár – ami a rengeteg ülés után kifejezetten jól esik neki.

Legnépszerűbb cikkek