| 2017. augusztus. 18. | 2 perc olvasás

Fiatal képzőművészek kiállítása a Várkerület Galériában

A Botorka Művelődési Egyesület 2017-ben hetedik alkalommal szervezte meg gyerekek és fiatalok számára az Egyeskő Alkotótábort Erdély csodaszép részén Balánbányán és környékén. A táborban készült alkotásokból idén egy kiállítás is nyílt a soproni Várkerület Galériában.

A tábor fő célja alkotási és egyben kiállítási lehetőséget teremteni azoknak a gyerekeknek és fiataloknak, akik vonzódnak a képzőművészetek iránt. A képzőművészeti táborban székelyföldi és magyarországi fiatalok vettek részt, ahol az egy hét táborozás alatt szoros barátságok és kapcsolatok is születtek.

A táborban készült alkotásokból az idei esztendőben Sopronban egy kiállítás is nyílt a Soproni Képzőművészeti Társaság együttműködésével, melynek a Várkerület Galéria adott otthont. 

Az ünnepélyes megnyitón -  melyen a fiatal alkotók mellett elismert művészek és sok érdeklődő is részt vett - Füzi Edit a Soproni Képzőművészeti Társaság titkára köszöntötte a megjelenteket, majd Barcza Attila önkormányzati képviselő, Sopron Megyei Jogú Város nevében mondott nyitógondolatokat. 


fotó: Leczovics Zsolt

Barcza Attila felidézte a kiállításmegnyitó alkalmából, hogy ez nem az első együttműkődés Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata és a Botorka Kulturális Egyesület valamint a Panoráma Világklub között, hiszen többek közt a tavalyi esztendőben Budapesten a Magyarok Világtalálkozóján is közös együttműködéssel mutatták be a természeti és kulturális értékeinket. A mostani soproni kiállítás is jó példa arra - tette hozzá -  hogy ez egy remek és gyümölcsöző együttműködés, ami remélhetőleg a közeljövőben további kulturális is művészeti bemutatokkal és kiállításokkal is bővülni fog.

Barcza Attila köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki közreműködött abban, hogy ez a kiállítás illetve soproni látogatás a fiatal alkotók számára létrejöhetett és reményét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy ez az ő számukra sokáig emlékezetes utazás marad éppen úgy, ahogy a balánbányai alkotótábor. 

Mihály Csaba a Botorka Művészeti Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki, hogy lehetőségük nyílt Sopronban is bemutatni az EGYESKŐ ALKOTÓTÁBORBAN készült képeket és egyben örömét fejezte ki annak a remek együttműkődésnek, amit már hosszabb ideje ápol Sopron és a Botorka Egyesület. Röviden ismertette egyesületük szerteágazó tevékenységét és művészeti, kulturális céljait, amely magába foglal ezeken túl lovastúrák, emlékkörutak, templomtúrák szervezését is a székelyföldi területen. 

A kiállításon többféle technikával készült képeket tekinthettek meg a látogatók, amelyek közül sok igazán elbüvölte a közönséget. 

 

 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek