| 2016. március. 7. | 1 perc olvasás

Fiatalodik a városi autóbusz-állomány

Öt járművel - 3 csuklós és 2 szóló Mercedes Citaróval - gazdagodik Sopron eszközparkja.

A járműveket a "Lízing szerződés keretében 29 db használt autóbusz beszerzése" tárgyú közbeszerzési eljárás keretében szerezte be az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

A Sopronba érkező 3 csuklós autóbusz korábban Németországban, míg a 2 szóló típusú Svájcban teljesített szolgálatot.

Ami a szóló Citaro O 530 LE típusú alacsony padlós járműveket illeti: teljes belső terük klimatizált, kihajtható rámpával rendelkeznek. Az előzetes tervek szerint az egyiket a 3-as számú Sopron - Brennbergbánya vonalra, a másikat pedig a 1, 2, 10, 11, 12, 13, 20. számú vonalakra fogják beosztani. Városunkban két, egyaránt 22 esztendős Ikarus 415-ös típusú buszt váltanak majd ki.

A Citaro O 530 G jelzésű csuklós autóbuszok egymástól függetlenül szabályozható klímazónával vannak felszerelve, utastéri fűtéssel és 160 férőhellyel rendelkeznek. Fontos hangsúlyozni, hogy a 2. ajtónál kihajtható rámpa áll a kerekesszékes utasok részére. Az ajtónál kívül, illetve az autóbuszban belül külön jelzőgombok találhatók, amelyek megnyomás után az autóbuszvezetőnek külön jelzik, hogy kerekesszékkel, vagy babakocsival közlekedő akar fel- illetve leszállni. Ezek a járművek három darab Ikarus 280-as autóbuszt váltanak fel a helyi forgalomban, amelyeknek életkora 25-29 év. A három csuklós autóbusz előreláthatólag az 1, 2, 3, 3Y, 5, 5Y, 10, 10Y, és 13-as vonalakon fognak járatokat végezni.

Természetesen a Sopron városával a korábbi pályázatokon közösen elnyert eszközöket, így a fedélzeti számítógépet, külső-belső hangos, illetőleg kijelzős utastájékoztatást, valamint a zöldút kérő rendszert is átszerelik a későbbiekben az autóbuszokba.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek