Fiatalok a fiatalokért

Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium diákönkormányzata. A nemes gesztussal a kórház Ifjúságpszichiátriai részlegét támogatták.

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítványon keresztül különféle terápiás kellékeket: antistressz eszközöket, társasjátékokat, labdákat és súlyozott takarót is beszereztek az Ifjúságpszichiátriai részleg részére. Az adományátadón jelen volt Varga Viktor, a Szent Orsolya Gimnázium diákönkormányzatért felelős pedagógusa, dr. Molnár Sándor PhD, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója, valamint az Ifjúságpszichiátriai részleg munkatársai.

A diákönkormányzat kezdeményezte a gyűjtést, tanulóink az ilyen gesztusokon keresztül is gyakorolják az önzetlen segítségnyújtást, az elesettek, betegek támogatását.

– mondta el Varga Viktor.

A pszichiátriai rehabilitációban a szakmai munka egyik fontos eleme, hogy játékokkal segítsük az önismeret, a türelem és a kitartás fejlesztését, a szabálykövetés elsajátítását, a célok kijelölését és azok elérésének megtapasztalását.

– mondta el a terápiás eszközöket megköszönve dr. Bodnár Mária főorvos.

fotó: Soproni Gyógyközpont 

A Soproni Gyógyközpontban 2019 májusában alakították ki a 10 ágyon működő Ifjúságpszichiátriai részleget, ahol a 12-18 éves kor közötti, pszichés problémákkal küzdő fiatalok rehabilitációját végzik a szakemberek.

Borítókép; Soproni Gyógyközpont 

Legnépszerűbb cikkek