| 1 perc olvasás

FidelissimArt kiállítás – Sopron kultúrája örök, gazdag és felbecsülhetetlen

A SopronFest keretében a soproni képző- és iparművészek alkotói körének tagjai tartottak tárlatvezetést a szombati kiállításmegnyitón a Festőteremben.

A FidelissimArt csoport tagjai: Edőcs Márta üvegművész, Gáspárdy Tibor festőművész, Gerencsér Pán Tamás grafikusművész, Kovács-Gombos Gábor festőművész, Kovács-Gombos Dávid festőművész, Magyar Mónika grafikusművész, Nagy Máté éremművész, Sulyok Gabriella grafikusművész, Szőcs Géza grafikusművész, Mascher Róbert iparművész.

fotó:Griechisch Tamás

Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta: Sopron a régióban a kultúra fővárosa, ezt bizonyítja a SopronFest során most megnyíló FidelissimArt művészkör kiállítása is. A csoport azokat a soproni alkotókat foglalja magában, akik tagjai a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, és így már számos alkalommal kápráztathatták el a soproniakat, a budapestieket és testvérvárosunk, Kempten polgárait is. Sopron büszke gazdag kultúrájára, ami örök, felbecsülhetetlen, és mindig hoz valami újat számunkra.

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

Lobenwein Norbert, a SopronFest főszervezője arról beszélt a SopronMédia kérdésére, hogy egyeztettek a soproni kulturális élet „motorjaival” - kávézó, étterem, klub, művészeti társaságok - annak érdekében, hogy egy különleges fesztivált tudjanak létrehozni. A programok sorában számos kiállítás szerepel, ennek egyike a FidelissimArt rendkívül nívós tárlata is.

A kiállítás hétfő kivételével mindennap 10 és 18 óra között tekinthető meg május 26-ig a Festőteremben.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek