Figyelem! Sopronban is elrendelték a „hőségriadó 2. fokozatát"!

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata értesíti a város lakosságát, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján az Országos Tisztifőorvos 2017. június 22-től június határozatlan ideig terjedő időszakra Győr-Moson-Sopron Megyében elrendelte a 2. fokozatú hőségriadót.

A jelzett napokon térségünkben a napi középhőmérséklet várhatóan meghaladja a 27 Celzius fokot. 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy tartózkodjanak naptól védett, lehetőleg hűvös helyen. Aki teheti ne hagyja el lakását.

Fogyasszanak sok folyadékot, szükség esetén keressék fel a légkondicionált üzletközpontokat, egyéb klimatizált, vagy természetesen hűvös helyiségeket, amíg kellően lehűl a szervezetük.

Különös figyelmet fordítsanak elsősorban a szív- és keringési betegségben szenvedők, az idős legyengült szervezetű emberek, csecsemő és kisgyermekek gondozására.

A szabadban dolgozók, illetve a munkáltatók figyelmét felhívjuk a rendszeres munkaközi szünetek és a védőital biztosítására.

A rendkívüli időjárásra tekintettel Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és a szükséges intézkedéseket megteszi.

A közterületeket rendszeres időközönként locsoltatja, kiemelten kezeli az egészségügyi és szociális intézmények, ifjúsági táborok és a hajléktalanok ivóvízzel való ellátását, biztosítja a köztéri ivóvízkutak, kifolyók működőképességét és szükség szerint intézkedik ivóvíz osztására a forgalmi dugókban rekedt autósok, illetve a járókelők részére, a város különböző pontjain párakapuk kerülnek kihelyezésre.

Az önkormányzat kéri a lakosságot, kísérjék figyelemmel a híradásokat, figyeljenek embertársaikra és az esetleges rosszullétek megelőzése érdekében működjönek együtt fenti felhívásban foglaltakat betartásában.

 

Tisztelettel: 

Dr. Fodor Tamás 

Sopron Megyei Jogú Város polgármestere

Sopron, 2017. június 22.

 

 

 

 

 

nyitókép: internet

 

                                                          

 

 

Legnépszerűbb cikkek