| 2022. április. 26. | 1 perc olvasás

Figyelemfelkeltő feliratokkal hívják fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre

A Soproni Egyetem kezdeményezésére figyelemfelkeltő feliratokat helyeztek el a város 13, a diákság által leginkább érintett gyalogátkelőhelyén. A programhoz Sopron városa és a Soproni Rendőrkapitányság is csatlakozott. A közlekedésbiztonsági akció célja, hogy a gyakran lefelé néző és sok esetben telefonjaikba belefeledkező diákok álljanak meg egy pillanatra és nézzenek körbe, mielőtt átkelnek az úttesten.

Az Ady Endre - Béke úti gyalogátkelőhelynél a sorompó nélküli vasúti átjáró felső részén is elhelyeztek egy figyelemfelkeltő feliratot. A helyszínen megrendezett sajtótájékoztatón dr Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, dr Herczeg Zoltán alezredes, Sopron rendőrkapitánya és prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora is részt vett.

A város is nagy örömmel csatlakozott a Soproni Egyetem kezdeményezéséhez. Sopron érdekeit szolgálja minden olyan kezdeményezés, mely a város közlekedésbiztonságát fokozza. A város 13 pontján elhelyezett felirat a telefonáló fiatalok figyelmét hívja fel a biztonságos közlekedésre” - hangsúlyozta Sopron polgármestere.
A Soproni Rendőrkapitányság is kiemelt figyelmet fordít a balesetek megelőzésére. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb ember sérüljön meg a balesetekben. A személyi sérüléssel járó balesetek mintegy 20 százaléka járt tavaly gyalogossérüléssel, melyekben a legtöbb esetben a gyalogos volt a vétlen. A biztonságos átkelésnél fontos, hogy figyeljünk a környezetünkre és tartsunk szemkontaktust a közlekedés többi résztvevőjével” – mondta Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.
Számunkra is rendkívül fontos az egyetemisták biztonsága, ezért döntött a Soproni Egyetem a figyelemfelkeltő feliratok elhelyezése mellett. A feliratok célja, hogy a fiatalok nézzenek körül, mielőtt lelépnek a járdáról. Bízunk benne, hogy ezáltal kevesebb baleset történik majd a városban, és mindenki körültekintően fog közlekedni” – mondta prof. dr Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora.


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek