| 2018. november. 20. | 1 perc olvasás

Filmes különdíjat kapott Sulyok Gabriella!

Különdíjat adtak át Sulyok Gabriellának a szolnoki Art/Film Fesztiválon. A művészeti témájú, és művészien kivitelezett filmeket felvonultató nemzetközi fesztivált kétévente hívják életre.

A fesztivál versenyfilmes programjában szerepelt eredményesen Sulyok Gabriella soproni alkotó: Üzenet című rövidfilmje elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia különdíját. Sulyok Gabriella grafikusművész – többek között a FidelissimArt néven jegyzett soproni alkotócsoport tagja - évtizedek óta készít már filmeket, elsősorban grafikusokról, festőkről, szobrászokról. Sokféle technikával dolgozott pályafutása során: analóg és digitális kamerákkal és vágóprogramokkal is kísérletezett.

A szolnoki Art/Filmen vetített alkotása Schmal Károly képzőművészt, illetve az ő munkáit mutatja be - úgy, ahogyan maga a film is készül: fényből, árnyékból és mozgásból. A filmen „láttatott” alkotások egy sajátos térben lebegnek, rögzített képük üzenet a tünékeny és valóságos létezéséről. A szemlére 88 képzőművészeti filmet neveztek a világ minden tájáról. Sulyok Gabriella ebben a rangos mezőnyben érdemelte ki a Magyar Művészeti Akadémia elismerő díját. Az Art/Film idei díszvendége a festői filmes Peter Greenaway volt, aki nyilvános előadást illetve mesterkurzust is tartott október végén Szolnokon.  

Legnépszerűbb cikkek