| 2022. december. 20. | 1 perc olvasás

Filmvetítéssel várta az érdeklődőket az Alzheimer Café

Újabb rendezvénnyel várta az érdeklődőket az Alzheimer Café. Ezúttal az időskori demenciával kapcsolatos filmet vetítettek kedden a Megyeháza dísztermében.

Ismét a Megyeháza díszterme adott otthont a Soproni Alzheimer Café rendezvényének. Az eseményen „A Gyémánt út pora” című, az időskori demenciáról készített 32 perces kisjátékfilmet vetítették, amelynek orvos rendezője dr. Vámos Zoltán,  a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa. 

- Ennek a filmnek az a különlegessége, hogy egy orvos a rendezője, dr. Vámos Zoltán, aki családilag és a szakmájából kifolyólag is érintett a témában. Úgy gondolta, hogy ezzel a filmmel egy üzenetet tud közvetíteni a hozzátartozóknak és a szakembereknek is. Én már néztem a filmet, és úgy láttam, hogy nagy segítséget nyújt, mert az alzheimeresekkel nem könnyű bánni sem a kórházban, sem otthon. Nagy türelemre és szeretetre van szükség, ezért jó, hogy ezt egy filmen keresztül is érzékeltetjük – mondta el dr. Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke

A rendezvényen részt vett és köszöntötte az egybegyűlteket dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. - Az időskorral együtt járhatnak olyan betegségek, amelyeket szeretnénk elkerülni, azonban nem mindannyian vagyunk ilyen szerencsések. Hosszú évek óta Sütő Teréz szervezi Sopronban az Alzheimer Cafét, amely közösség segíti a demenciában szenvedőket, illetőleg azokat a személyeket, akik demens betegek családtagjai, hozzátartozói. Nagyon fontos társaság és közösség ez, hiszen számos ismeretet tudtak már terjeszteni, és sokat tudtak segíteni ezáltal az embereknek, családoknak is. Úgy gondolom, hogy ezt folytatni kell – emelte ki. 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek