Mindent beleadott a magyar válogatott, 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok franciákkal

  2021. június 19. - www.sopronmedia.hu (SopronMédia/MTI)

A megilletődöttség legkisebb jele nélkül kezdett a magyar válogatott a második csoportmérkőzésén a világbajnok francia válogatott ellen. A nagy nyomás ellenére az eredmény nem maradt el. 1-1-es döntetlent játszottak a csapatok.

Az első félidőben meddő francia fölény mutatkozott, néhány helyzetet dolgoztak ki a vb győztesek. Ennek ellenére a rájátszásban sikerült meglógnia Fiolának a balszélen, amit az egyébéként védő játékos rendkívül higgadtad oldott meg, és a bal sarokba helyezte a labdát.


Borítókép: MTI/Kovács Tamás

MTI/Szigetváry Zsolt

55 perc után is remekül tartottuk magunkat, továbbra is vezetett a magyar együttes. Nagy pressziót gyakoroltak ránk a franciák, Dembelé hatalmas kapufát ragasztott. Sajnálatosan a nagy nyomás eredménnyé érett: a franciák egyenlítettek Griezmann révén. Egyenrangú fél volt a magyar válogatott minden tekintetben. A nyomás nem hagyott alább a franciák részéről, de több gól nem született. Óriási eredményt ért el a magyar válogatott. A VB-címvédő ellen 1-1-es döntetlent aratott a második csopormeccsen.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese első pontját szerezte meg a kontinenstornán, ezzel megmaradt az esélye a továbbjutás kiharcolására. A franciáknak ez volt a 18. veretlenül megvívott tétmérkőzésük, mérlegük így 14 győzelem mellett négy döntetlen, és - minden versenysorozatot figyelembe véve - 528 perc után kaptak újra gólt. Fiola Attila a legutóbbi négy válogatott fellépésén immár másodszor talált be, miközben előtte 33 meccsen eredménytelen volt. A magyarok a csoportkört záró harmadik fordulóban jövő szerdán a németek vendégeként lépnek pályára Münchenben.

MTI/Kovács Tamás

Kérem, várjon... Kérem, várjon...