| 2016. november. 19. | 3 perc olvasás

Firtl Mátyás: A bevándorlást meg kell állítani

A mai magyar életünk legfontosabb kérdése az új népvándorlás ügye, ami még hosszú évekig tart majd – mondta Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke aki nem csak a közelmúltbeli politikai élet és közélet, de az elmúlt esztendő, mint az egyik legfontosabb kérdésről, az illegális bevándorlásról, és a kényszertelepítést megakadályozandó küzdelemről szólt.

Két lehetőségünk van, vagy engedünk a modernkori népvándorlásnak, és akkor elárasztanak bennünket, és veszélybe kerül a biztonságunk, nő a terrorveszély, a gazdasági eredmények, amikért megküzdöttünk, veszélybe kerülnek. A másik lehetőség, hogy megállítjuk a bevándorlást. Európában többségre juttatunk egy bevándorlásellenes politikát, és megvédjük Magyarország és a magyar emberek érdekeit. - mondta Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselője. 

Firtl Mátyás
Firtl Mátyás

- A Fidesz, amint a népszavazás előtt is tette, azt hangsúlyozza, hogy ez nem pártpolitikai ügy.

- Ez a kérdés nem pártpolitikai ügy, hanem nemzeti érdek, nemzeti ügy, még akkor is, ha az ellenzék ezt nem látja be és nem érti, mint ahogy azt sem, hogy a kormánynak, illetve a kormányfőnek az egész nemzet érdekében, a gyermekeink jövője érdekében kell lefolytatnia az európai küzdőtéren a küzdelmet a bevándorlás megállításáért.
Ebben a küzdelemben az ellenzékre nem lehet számítani, felelőtlen módon az Alaptörvény módosítását megakadályozta. Bebizonyosodott, hogy 3 millió 300 ezer ember döntése, Magyarország érdeke és védelme csak a kormánynak és a kormánypártoknak fontos, az ellenzék nem állt ki az emberek érdeke mellett, pártpolitikai szempontjaikat előbbre tették.

Az embereknek az Alaptörvény módosításáról szóló parlamenti szavazás eredményében is látniuk kellett: van egy felelős kormány és van egy felelőtlen ellenzék. Érthetetlen, de vannak, akik támogatják az illegális bevándorlást Magyarországon. És nincs különbség az egyes ellenzéki pártok között: az MSZP, a Jobbik, a DK és az LMP ugyanúgy nem az ország, hanem a saját érdekük szerint cselekednek.


Akkor, amikor az országot kellene megvédeni, a magyar ellenzék ebben a kérdésben is átállt Brüsszel oldalára. Az Alaptörvény módosítása valódi védelmet adott volna a magyar embereknek a kötelező betelepítési kvótával szemben, de az ellenzék ebben cserben hagyta az országot.

- Tulajdonképpen feltételt szabtak…

- Egy nemzeti sorskérdést gazdasági alkunak lealacsonyítani, a hazaszeretetet feltételekhez kötni felelőtlen, kiábrándítóan hazafiatlan tett, az emberek becsapása. A magát nemzeti pártnak tartó Jobbik saját szavazóit szembehazudva elárulta őket, az MSZP-vel, a baloldali törpepártokkal, egy gyékényen árulja a haza biztonságát, bár ez utóbbiaktól, mint bevándorlás-pártiaktól eddig sem várhattunk el semmit.
De, ettől nekünk még a feladatunkat, a küldetésünket el kell végezni, és a bevándorlást meg kell állítani. Meg fogjuk állítani.
 

Firtl Mátyás
Firtl Mátyás

- Mi tesznek a továbbiakban a népszavazás eredményére is tekintettel?


Mi itthon, amit lehetett, elvégeztünk, a mi lelkiismeretünk tiszta, és itt is köszönetet kell mondanom választókerületem polgárainak, akik kellő felelősséggel utasították el a kötelező betelepítést. A népszavazáson való 53 % fölötti választókerületi részvétellel, és az elért, 98,62 % fölötti eredményességgel és érvényességgel a Sopron környéki 31 településsel közösen bebizonyítottuk, hogy kellő felelősséggel tudunk dönteni akkor, amikor a családjaink, a közösségeink, a településeink sorsáról van szó.
Most ezért a hadszíntér Brüsszelben van, ott kell elérnünk, Brüsszel tartsa tiszteletben a magyar emberek, a települések akaratát.

Csak emlékeztetek: Egy évvel ezelőtt már tartottunk a népvándorlásról egy nemzeti konzultációt, az emberek véleménye alapján hirdettük meg a népszavazást, amelyben hárommillió-háromszázezer ember, 98 százalék véleménye volt, hogy meg kell állítani a bevándorlást, nemet mondtak a migrációra. Ők elvárják a kormánytól, hogy küzdjön az ő véleményükért, érdekeiért, és joggal, és ezt kötelességünk megtenni. Ezért próbáltuk ezt a többségi véleményt átvinni egy egyértelmű alkotmányos szövegbe, de ezt az ellenzék megakadályozta.
 Most Brüsszelben meg kell vívni a küzdelmet. December 15-16-án van miniszterelnöki csúcs Brüsszelben, ahol ez a kérdés a fő napirendi pont, és ahol eldőlhet az Európai Unió bevándorláshoz való viszonya a következő évekre. Az Alapszerződésből az vezethető le, hogy minden állam a saját identitásának kérdésében, maga kell, hogy döntsön, márpedig a terület és a lakosság az identitáskérdés, önazonossági kérdés, és ez mellett végig kiállunk, mert erre kaptunk felhatalmazást.

Legnépszerűbb cikkek