| 2018. április. 25. | 1 perc olvasás

Firtl Mátyás képviseli Magyarországot a NATO Parlament 97. Rose-Roth Szeminárium tanácskozásán

A 97. alkalommal megrendezett Rose-Roth Szeminárium magas szintû nemzetközi parlamenti találkozója kezdõdött el a Georgia állambeli Batumiban április 23-án, amelyen Magyarországot Firtl Mátyás képviseli.

A háromnapos tanácskozás témái között szerepel több biztonságpolitikai kérdés, továbbá a Fekete tengeri övezet és Közép Ázsia biztonságpolitikai megítélése és az ezzel kapcsolatos idõszerû kérdések az új térségi geopolitikai világrend körülményei között. Georgia és a NATO kapcsolata is napirenden van, tekintettel a Georgia állambeli átalakulási folyamatokra.

A Rose-Roth Szemináriumok sorában, 1991 óta, több a térségben tartott tanácskozásra sor került már. A Rose-Roth szemináriumok egyik fõ célja a NATO tagországok parlamenterei, döntéshozói, jogalkotói és a partner-államok közötti párbeszéd elõsegítése, hatékonyabbá tétele.

A 97. Rose-Roth Szemináriumot, amelyen Firtl Mátyás képviseli Magyarországot a NATO Parlament és Georgia Köztársaság Parlamentje közösen szervezi. A tanácskozáson 200 résztvevõ között a 23 NATO tagország 62 képviselõje, továbbá a partner-országok, szakértői vesznek részt - adja hírül a politikus facebook bejegyzése.


Firtl Mátyásnak a négy cikluson átívelő, egyéni választott országgyűlési képviselői, és a Magyar Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöki minőségében vesz részt még ezúttal a NATO Parlament munkájában.

Legnépszerűbb cikkek