| 2017. november. 14. | 1 perc olvasás

Firtl Mátyás munkahelyvédelemről és honvédelmi fejlesztésekről a Parlamentben

Egy interpellációt és egy azonnali kérdést is intézett a Parlamentben Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője az e heti ülésnapok alatt.

Elsőként a munkahelyvédelmi akcióterv tapasztalatai tárgyában interpellálta a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárt.

A munkahelyvédelmi akcióterv 2012 óta a gazdasági fellendülést hatékony adópolitikai eszközök alkalmazásával segíti, melyek a munkahelyek megvédésével és újak teremtésével, továbbá az adórendszerben a kiszámíthatóság és az egyszerűség szerepének erősítésével járulnak hozzá a kitűzött célok eléréséhez.

Firtl Mátyás meggyőződését fejezte ki, hogy a  Fidesz-KDNP-szövetségi, kereszténydemokrata-keresztényszociális megközelítése a munkahelyteremtés, a foglalkoztatottság, továbbá az ezzel összefüggő kedvező gazdasági folyamatok generálása eredményeiben is az egyetlen bevált gyakorlatként bizonyított. Ezen elvek, az értékrendek érvényesülése, gyakorlatba való átültetése nagy arányban benne van Magyarország eddigi gazdasági eredményeiben, a munkaalapú társadalom megteremtésében, a családtámogatás biztos hátterét adva. Az elmúlt öt évben a Fidesz-KDNP kormányzat – természetesen a tapasztalatok és a gazdaság teljesítőképessége függvényében – a rendszert folyamatosan felülvizsgálta, és ennek fényében módosította. Cseresnyés Péterállamtitkár elmondta, hogy a kormány 2013-tól idén augusztusig 571,4 milliárd forint munkahelyvédelmi kedvezményt adott a munkáltatóknak. Jelenleg mintegy 920 ezer, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű ember foglalkoztatásához járul hozzá a program. "Az akció egyértelműen sikertörténet, hiszen a fiatalok, tartósan állást keresők, kisgyermekes anyukák, ötvenöt év felettiek százezreinek nyújt segítséget" .
 

Firtl Mátyás honvédelmi tárgyú kérdését a Kormány elhivatottságának kapcsán fogalmazta meg azzal összefüggésben, hogy újabb képességfejlesztési projektet jelentettek be a Magyar Honvédségnél. Ezúttal a haderő katasztrófavédelemmel összefüggő tevékenysége és hatékonyabb feladatellátása érdekében egy uniós projekt keretében valósultak meg nagyarányú fejlesztések több mint 2,2 milliárd forint értékben.

Firtl Mátyás elmondta: a kormány szándéka töretlen a haderő modernizálása ügyében. Ennek köszönhetően a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi képességei erősödnek, ezáltal a lakosság biztonsága fokozódik. Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki egyben a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke megköszönte a katonáknak az eddig tanúsított helytállást és áldozatot mind a határainkon, mind pedig katasztrófahelyzetekben.

Legnépszerűbb cikkek