| 2023. június. 21. | 1 perc olvasás

Fizikaversenyt tartottak a Vas- és Villamosipari Technikumban

Negyvenedik alkalommal szervezték meg a Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaversenyt, melynek idén is városunk adott helyet. A Vas- és Villamosipari Technikumban három napon keresztül 34 középiskolás diák mérte össze tudását.

Városunk idén tizedik alkalommal adott helyet a három napos Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaversenynek. Az eseményt az Oktogon Sopron Alapítvány támogatta. Az eredményhirdetésen köszöntőt mondott Bokor Ákos, a Vas- és Villamosipari Technikum igazgatója, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester is.
- Azt gondolom, hogy Sopron egy olyan város, amely méltó arra, hogy akár hazai, akár nemzetközi versenyeknek helyet adjon. Kiváló pedagógusaink és nagyon jó szervezőink vannak. A mai nap apropója az, hogy negyvenedik alkalommal szervezik meg a Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaversenyt, amelynek 10 éve Sopron ad otthont, a  Vas- és Villamosipari Technikumban. Itt az igazgató és a főigazgató-helyettes is fizika szakos, és meg kell említenem Mastalír Mártit, aki 3 napon keresztül folyamatosan kiváló minőségben szervezte meg ezt a versenyt - mondta el az alpolgármester. 

 

Fotó: Soós Szabina

A szervezők igyekeztek színes programokat is szervezni a magyar, illetve erdélyi fiataloknak. A versenyen összesen 34 diák vett részt.  - A verseny célja a Vermes Miklós emlékének ápolása, illetve a Kárpát-medencei fizikaoktatás felmérése” - emelte ki Fekete Attila szervező. 

A versenyzők három kategóriában mechanikai, elektromossági és hőtan mérethették meg magukat. A legjobbak a Vas- és Villamosipari Technikumban vehették át díjaikat.
 

Fotó: Soós Szabina

A díjátadó eredményhirdetés után Vermes Miklós, soproni származású Kossuth-díjas fizika-, kémia- és matematikatanár szobrának megkoszorúzásával zárult a nap.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek