| 2023. november. 23. | 1 perc olvasás

Flashmob az erőszak ellen – közel 150 ember alkotott élő felkiáltójelet

Minden év november 25-én tartják világszerte a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapját. Ehhez kapcsolódva a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei és önkéntesek egy élőképpel fejezték ki támogatásukat Sopronban, a Várkerületen lévő Mária-szobornál.

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján Sopronban figyelemfelkeltő akciót szervezett a Soproni Rendőrkapitányság.

 

Flashmob keretein belül élő felkiáltójelet alkottak közel 150 diák részvételével, a Soproni Széchenyi Gimnázium, az Eötvös Gimnázium és a Handler Technikum tanulói vettek részt a kezdeményezésben.

Fotó: Hidegh András

A rendezvényen Cservenák Helga rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának bűnmegelőzési főelőadója kiemelte:

"A nőket ért erőszakos cselekmények sokszor maradnak rejtve, és nem jutnak el a hatóságokhoz. Sok nő nem is érzékeli, hogy verbális, érzelmi erőszak áldozatává vált, de gyakran még a fizikai erőszak ténye sem elég, hogy segítséget merjenek kérni. Ezzel a mai rendezvénnyel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos segítséget kérni, és biztatjuk a nőket, hogy szedjék össze minden bátorságukat.

Segítséget kérni nagyon nehéz, de így lehet vége egyszer és mindenkorra a bántalmazásoknak.

Ha valaki úgy érzi, bántalmazás érte, az jelezheti a védőnői szolgálatoknál vagy a rendőrkapitányságon, az áldozatvédelmi szolgálatoknál, de a NANE Egyesület szakemberei is készséggel állnak rendelkezésükre.

Fotó: Hidegh András

A csütörtöki eseményen részt vett dr. Szepesi Csenge fogszakorvos, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok kyokushin karatés is, aki felhívta a figyelmet az önvédelmi technikák elsajátításának fontosságára.

Fotó: Hidegh András

 

Legnépszerűbb cikkek