| 2024. április. 8. | 1 perc olvasás

Fogyatékkal élő személyt akart kirabolni

A Soproni Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta a letartóztatását egy fiatal férfinak, aki egy nyilvánvalóan fogyatékkal élő személyt bántalmazott azért, hogy értékeit elvegye.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő 22 éves elkövető Sopronban egyik reggel,idén februárban, az utcán odalépett a szemmel láthatóan fogyatékkal élő sértetthez, akit felszólított arra, hogy adja oda azt, ami nála van, különben megüti és elveszi tőle. A folyamatosan tiltakozó sértettet ezt követően ököllel, nagy erővel úgy megütötte, hogy a földre esett. A férfit ezután egy harmadik személy húzta el a bántalmazottról, aki az útról felkelve az utca túloldalára menekült.

A nyomozó hatóság a férfit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével gyanúsította meg, mely bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A férfi tavaly ősszel szabadult szintén rablás, illetőleg más bűncselekmények miatt kiszabott két és fél éves szabadságvesztéséből, így cselekményét különös visszaesőként valósította meg. Munkaviszonnyal, jövedelemmel nem rendelkezik, ellene szabadulása óta több eljárás is indult.

A fentiek alapján, a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélyére tekintettel a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte a férfi letartóztatását.

Legnépszerűbb cikkek