Fokozott közúti ellenőrzést tartottak Sopronban

Fokozott ellenőrzést tartottak szerdán a rendőrök Sopronban, amely során ezúttal az ittas sofőröket szerették volna kiszűrni. Összesen 870 járművezetőt szondáztattak a rendőrök, de szerencsére egyetlen ittasat sem találtak közöttük.

A város közlekedés és közbiztonságának megerősítése céljából fokozottan ellenőrizték szerdán a járművezetőket Sopronban. Ilyenkor a soproni mellett más városok rendőrkapitányságairól és a megyei állományból is teljesítenek szolgálatot nálunk. A cél az volt, hogy a közterületeken a lakosok fokozott rendőri jelenlétet lássanak, érezzék, hogy a rendőrség értük dolgozik, megnyugodjanak, ne tartsanak attól, hogy bármikor is bűncselekmény áldozataivá válnak – mondta Kovács Miklós, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

A szerda délután és este tartott ellenőrzés során 870 járművezetőt szondáztattak, közülük szerencsére egyiknél sem mutatott pozitív értéket a szonda – emelte ki, hozzátéve, hogy korábban nagyon rossz tapasztalatuk volt a járművezetőkkel szemben, hiszen előfordult, hogy nyolcat is találtak rövid idő alatt.

Kovács Miklós felhívta a figyelmet, hogy nem csak közvetlen alkohol fogyasztást követően nem szabad járművet vezetni. Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy az este, vagy hajnalban fogyasztott alkohol másnap reggelre, vagy délelőttre kiürül a szervezetből. A szonda ilyenkor is mutathat pozitív értéket. Emellett ha ilyenkor autót vezetünk, nem csak a magunk és mások testi épségét veszélyeztetjük, hanem azt is megkockáztatjuk, hogy a rendőrök elveszik a jogosítványt, ami pedig már a megélhetést veszélyeztetheti – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a hosszú hétvégén is lehet rendőri jelenlétre számítani az utakon.

 

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek