| 2021. október. 29. | 1 perc olvasás

Fokozott védelem a megemlékezésnél

A Soproni Rendőrkapitányság mindenszentek és halottak napja alkalmából fokozott figyelmet fordít az illetékességi területén elhelyezkedő temetők, sírkertek, kegyhelyek védelmére.

A legfontosabb, hogy mindenki biztonságban legyen, amikor kilátogat elhunyt szeretteihez megemlékezni. A kapitányság munkatársai a polgárőrök segítségével október 29. és november 4. között kiemelt figyelmet fordítanak az ünnep nyugalmát veszélyeztető szabálysértések, bűncselekmények megelőzésére, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartására.

A bűnügyi állomány tagjai a temetőkön belül, míg a közrendrendvédelmi és közlekedésrendészeti rendőrök a polgárőrök segítségével a temetők bejáratánál és környékén látnak el szolgálatot Sopronban és vidéken is. Az iskolaőreink pedig prevenciós szórólapok és táblák kihelyezésével segítik a biztonság fenntartását – mondta el Babelláné Lukács Katalin r. őrnagy kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. Mindannyiunk számára fontos, hogy zavartalan legyen a megemlékezés. Ezért kérjük, hogy fokozottan tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek egymás iránt türelemmel, figyeljenek kollégáink irányítására – folytatta az őrnagy.  


fotó: Soproni Rendőrkapitányság

Fontos, hogy kiemelten vigyázzunk értékeinkre! A tömegközlekedési eszközökön, valamint a síroknál táskánkat, értéktárgyainkat mindig tartsuk testközelben, szem előtt, sohase hagyjuk azokat őrizetlenül. Gépjárművel mindig a kijelölt parkolóban álljunk meg, győződjünk meg arról, hogy az ablakokat, ajtókat teljesen bezártuk, bármilyen kevés időre is parkoltunk le. Az autóban látható helyen sohase hagyjunk értéket! A kerékpárunkat minden esetben zárjuk le, a legjobb, ha valamihez hozzárögzítjük. Idős rokonainkat kísérjük el a temetőbe, vigyázzunk rájuk! Amennyiben hosszabb időre utazunk el otthonról, fokozottan védjük nyílászáróinkat, a könnyen elérhető ablakoknál, teraszajtónál eresszük le a redőnyöket, kérjük meg szomszédunkat, hogy amíg távol vagyunk, ingatlanunkat tartsa szemmel! Közösségi oldalakon ne posztoljuk, hogy elutaztunk! - osztotta meg tanácsait a szakember.


fotó: Soproni Rendőrkapitányság

fotó: Soproni Rendőrkapitányság

Borítókép: Soproni Rendőrkapitányság

Legnépszerűbb cikkek