| 2019. május. 9. | 3 perc olvasás

Fókuszban a biztonság - Nógrádi György is előadott Sopronban

Vagyonvédelmi konferenciát rendeztek csütörtökön a Liszt Ferenc Kulturális Központban. Az eseményen előadást tartott Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki a világ és Európa aktuális biztonsági kockázatairól beszélt.

A résztvevőket Szabó Jenő rendőr ezredes, Sopron rendőrkapitánya és rendőrségi főtanácsos is köszöntötte. A szakértő a vagyon- és személyvédelem fejlődéséről tartott érdekes előadást, amely során érintette az ember első barátja és védelmezőtársa, a kutya szerepét, de kitért a várfalrendszerek kialakulására is, az előadás végén pedig eljuott a polgárok biztonságának egyik legfontosabb fejleményéhez: mint kiemelte, mára összekapcsolódott a vagyonvédelem és a rendőrség. 

A vállalkozások és otthonok biztonsága a 21. században. Ez volt a központi témája a II. Vagyonvédelmi Konferenciának Sopronban. A tanácskozáson a magán vagyonvédelem aktuális kérdéseiről hangzottak el előadások. A nyilvános konferencia és bemutató szervezői a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vagyonvédelmi Vezetők Klubja és a Patent Távfelügyelet vezetői úgy látják kevés az az otthon, ahol ténylegesen költenek a biztonságra.

Szabó Jenő rendőr ezredes, Sopron rendőrkapitánya és rendőrségi főtanácsos
Szabó Jenő rendőr ezredes, Sopron rendőrkapitánya és rendőrségi főtanácsos

- Napjainkban már nem elegendő az, ha egy lakat, vagy zár védi az ingatlanunkat – világított rá Bauer László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vagyonvédelmi Vezetők Klubjának vezetője, térségi elnök, aki kiemelte: ezen a területen létfontosságú a korszerű technológia megléte. - Kiemeljük azt, hogy ma már kevés az, ha megszólal a riasztó az utcában, ezeknek a jelzéseknek mindenképpen távfelügyeleti központba kell befutniuk, ahol csoport tud rájuk reagálni gyorsan és szakmai eszközökkel. Így az intézkedés biztonságos lesz, mentesen a felesleges kockázatoktól – fejtette ki.  

Bauer László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vagyonvédelmi Vezetők Klubjának vezetője
Bauer László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vagyonvédelmi Vezetők Klubjának vezetője

A konferencián Dr. Fialka György, a Közszolgálati Egyetem docense, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke a tudatos biztonság szervezéséről beszélt. - Az tapasztaljuk, hogy az átlag magyar állampolgár úgy gondolja, hogy a káresemények mindenkivel megtörténhetnek, csak velük nem – emelte ki Dr. Fialka György, aki hozzáfűzte: ez a legkevésbé sem állja meg a helyét. Bárkivel bármilyen veszélycselekmény bekövetkezhet, ha nincs felkészülve rá. Ez a kampány, amit a kamara és az egyetem égisze alatt indítunk, döntően arról szól, hogyan lehet megtanulni a kockázatok felismerését, az azokra való reagálást. Így elsajátíthatjuk a biztonság azon részét, ami könnyebbé, nyugodtabbá teheti az életünket – részletezte.  

Dr. Fialka György, a Közszolgálati Egyetem docense, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke
Dr. Fialka György, a Közszolgálati Egyetem docense, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke

Elfogadta a szervezők meghívását Nógrádi György is. A biztonságpolitikai szakértő a világot és Európát érintő Biztonsági kockázatokról beszélt. Kiemelte a jövő legfontosabb kérdése, hogy az Európai Unió milyen koncepciót fog követnő a migráció kérdésében, a világot azonban egyéb problémák foglalkoztatják.

- Az USA számára a fő kérdés a saját hatalma és zárta a mexikói határt – kezdte így. - Kínát az foglalkoztatja, hogy mikor lesz világelső és hogy ennek milyen politikai, katonai és gazdasági következményei lehetnek. Az oroszok számára a fő kérdés a kőolaj és földgáz világpiaci ára, mert ez határozza meg az orosz politika lehetőségeit – tudtuk meg tőle.  

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő

A tanácskozáson volt prezentáció a vállalkozások adatvédelmi veszélyeiről, illetve arról is többet megtudhattak a jelenlévők, hogy milyen kiber támadások érhetik a számítógépeiket illetve okostelefonjaikat.

Legnépszerűbb cikkek