| 2017. október. 10. | 1 perc olvasás

Fókuszban a kézmosás fontossága!

Az alapos, szappanos kézmosás fontosságára hívja fel a figyelmet az október 15-i kézmosási világnap, amelynek keretében az alsó tagozatos iskolások részére szerveztek figyelemfelhívó, játékos foglalkozásokat Sopronban kedden.

A kézmosást sosem szabad elhanyagolni, de az esztendő őszi-téli időszakában amikor a megfázásos, influenzás időszak tart, talán még gyakoribb odafigyelést is igényel, amelynek fontosságával sajnos sokan nincsenek tisztában. Talán hihetetlennek tűnő adat, de kezünk egy négyzetcentiméternyi területén akár tízmillió baktérium is nyüzsöghet, számukat azonban jelentősen csökkenthetjük a gyakori kézmosás segítségével. 

Erre is felhívja a figyelmet a kézmosás világnapja és a kapcsolodó rendezvények, amelyet első alkalommal hazánkban 2009-ben szerveztek meg és amelynek köszönhetően annak fontossága egyre nagyobb hangsúlyt kap a mindennapi életben. 

Az idei esztendőben az alsótagozatos iskolásoknak szerveztek városunkban játékos és figyelemfelhívó programokat az alapellátás épületében a Lenkey utcában. A rendezvényen Dr. Berkesné Dr. Ács Gabriella járási tiszti főorvos, Tengerdi Antal a Soproni Szociális Intézmény igazgatója és Péli Nikoletta SMJV. Népjóléti Bizottságának elnöke, önkormányzati képviselő köszöntötte az aprónépet és hívta fel a figyelmet a kézmosás fontosságára és annak alapos kivitelezésére. 

A játékos és interaktív bemutatóállomásokon a kézmosás alapos technikáján kívül a gyerekek megismerkedhettek a környezetünkben élő mikrobákkal, a konyhákban rejtözködő apró lényekkel, az antibiotikumok fontosságával, de a tüsszentést kiváltó okokkal is. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek