| 2022. április. 22. | 1 perc olvasás

Föld napja a Lenck-villában

Izgalmas tavaszi programokkal várták a kertbarátokat a Lenck-villában. A Föld Napja alkalmából palántabörzével, tanácsadással és kézműves termékekkel is készültek a szervezők.

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? - Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 1990 óta Magyarországon évről évre egyre több civil szervezet tartja fontosnak, hogy a Föld napján, április 22-én felhívják a figyelmet a környezetvédelem és a fenntartható társadalom fontosságára. Pénteken a Lenck-villában a palántabörze mellett számtalan hasznos és kreatív programmal készültek a természetkedvelők számára.

 

„A Soproni Múzeum számára mindig is fontos volt, hogy környezettudatos programokat szervezzen. A mai napon tapasztalt szakemberek és kertészek hasznos tanácsokat adnak a résztvevőknek. Az ínyencek a RenKa jóvoltából a gyógy- és fűszernövények különleges ízvilágába is betekintést nyerhettek, de az Edónak köszönhetően kézműves málnalekvárt is kóstolhattak az érdeklődők. Bízunk benne, hogy minél több gyermek érzi át a környezetvédelem fontosságát” - mondta Szabadhegyi Zita, a Soproni Múzeum kommunikációs munkatársa.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek