| 2023. július. 19. | 2 perc olvasás

Földön, vízben, levegőben

Összegyűjtöttünk néhány helyi kikapcsolódási lehetőséget. Kellemes időtöltés lehet többek között kávézás közben macskákat simogatni, vagy egy eldugott fürdőhelyen lubickolni, esetleg naplementében sétarepülőzni...

Soproni nyári bob: Ha egy kis adrenalinlöketre vágysz, a Soproni Nyári Bobpálya nem fog csalódást okozni! Nagy sebességgel csúszhatsz a medres kialakítású pályán hegyről a völgybe. A kapott emlék ráadásul kézzelfoghatóvá válik, ugyanis a száguldás egy pillanatáról fotó is készül. Nyitvatartási idő: minden nap 10:00-19:00. Rossz idő esetén nem üzemel.

fotó: sopron.bobozas.hu

Malmacska: Talán nevezhetnénk a nyugalom és a béke szigetének is ezt a kávézót, ahol a remek italok és sütemények fogyasztása közben macskákat simogathatsz. A cicadorombolás ráadásul csökkenti a stresszt, növeli a kikapcsolódás és az ellazulás szintjét. Nyitvatartási idő: szerdától vasárnapig 10:00-18:00.

fotó: Facebook

Tómalom: Az eldugott kis fürdő kellemes felfrissülést kínálhat a forró nyári napokon. Az aktív pihenés kedvelői különböző vízisport-lehetőségek közül válogathatnak: lehet vízicsoppert, kajakot, vízibiciklit, csónakot bérelni. Nyitvatartási idő: mindennap 8:30 – 20:30.

fotó: internet

Sétarepülés Sopronban: Vigyázz, kész… repülés! Az Alpokalja Repülőklubbal egy új perspektívából - a fellegekből - pillanthatod meg a város részleteit! Legjobb alkalom erre talán egy kora esti nyári nap, amikor a naplemente csodás színekbe borítja a tájat. További részletek: https://alpokaljarepuloklub.hu/

fotó: Facebook

Erdő Háza: Érdekel a vadaspark rejtett élővilága? Figyeld meg Te is az Erdő Háza lakóit, többek között a gímszarvasokat, őzeket, muflonokat! A sétányon kihelyezett, gazdagon illusztrált táblák még az állatok lábnyomait is bemutatják. Nyitvatartási idő: minden nap 9:00 – 19:00.

fotó: TAEG Zrt.

Lővér Alpin Park: Ügyességi játékok, sziklamászó falak, kötelek, különleges pingpongasztal, gyermek KRESZ-pálya és sok más készségfejlesztő eszköz várja a gyerkőcöket! Mindez ingyenesen a Lővér Alpin Parkban! Nyitvatartási idő: minden nap 8:00 - 20:00.

fotó: elmenynektek.hu

Macskakő Múzeum: A gyerkőcök játékosan fedezhetik fel a múzeum kincseit a Macskakő Múzeumban: kreatív foglalkozások, szerepjátékok, digitális feladatok várnak rájuk.  Emellett lakomázhatnak egy ókori asztalnál, múltszázadbeli játékokkal játszhatnak, megismerhetik, hogyan öltözködött hajdan egy velük egykorú gyermek. Nyitvatartási idő: keddtől vasárnapig 10:00 – 18:00.

fotó: sopronikirandulas.hu

Kenutúra a Fertőn: A figyelmes szemlélő megannyi csodára bukkanhat a kenutúra alatt. Az érdeklődők a nádasok élővilágába kukkanthatnak bele a Csárdakapui csatorna és a Kádler-tó közötti részen. Időpontok: https://www.ferto-hansag.hu/hu/programok.html A túrához előzetes bejelentkezés szükséges. 

fotó: ferto-hansag.hu

Persze ez csak néhány példa a számtalan soproni programlehetőség közül, rengeteg más kikapcsolódási lehetőséget sorolhatnánk még ide. Reméljük meghoztuk valamelyikhez a kedvedet! 

A borítókép illusztráció. Borítókép forrása: internet

 

Legnépszerűbb cikkek