| 2022. március. 23. | 2 perc olvasás

Fölényes győzelemmel kezdte a negyeddöntőt a Sopron Basket

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharc nyitányán a Sopron Basket 95-34-re múlta felül a TFSE-MTK együttesét. A folytatás szombaton a fővárosban.

Betti harcolt ki két büntetőt rögtön a mérkőzés elején, amelyek közül egyet értékesített, majd a túloldalon Pavel szerzett három pontot. Ezután Neca egalizált egy duplával, Betti dobása pedig már a vezetést jelentette csapatunk számára (2. perc 5-3). Erre tett rá egy lapáttal Bri, aki távolról volt eredményes, majd néhány perccel később faulttal együtt dobott ziccert, jött is Magyar Bianka első időkérése (5. perc 10-3). A megbeszélés után a Sopron Basket irányítója a plusz egy büntetőt is a helyére tette, Tapley révén pedig a TF is megszerezte a második mezőnykosarát. Dalma és Stef is betalált hazai oldalon, így a különbség először érte el a tízpontos határt, azonban a túloldalon Dúl is eredményes volt (8. perc 15-7). Jeca és Dalma büntetőivel tovább növeltük a különbséget, majd Alíz is hozzátett egy triplát, beállítva az első játékrész végeredményét (10. perc 22-7).

Betti ziccerével indult a második felvonás, majd Alíz tett újabb két pontot a táblára. Ezután Németh Alma megszerezte a TF első pontjait is a negyedben, Jenkins labdaszerzése és üres ziccere után pedig időt kért Gáspár Dávid (14. perc 26-11). Betti és Bri gyors öt pontjával a különbség elérte a húsz pontot is. Ezután centerünk és Dúl Panka kosárváltása következett, két-két pontért, majd Dalma is beemelt egy duplát. Stef kosarára Dúl Panka válaszolt a túloldalon, majd Zsófi jelentkezett egy kettessel, Magyar Bianka pedig másodszor is szünetet rendelt el (18. perc 41-15). Tapley duplájára Neca egy hármassal válaszolt a sarokból, majd szerb játékos egy labdaszerzés után egy ziccert is értékesített. Az első félidő Herman Alíz két büntetőjével zárult (20. perc 46-19).


Zsófi gyors kosara nyitotta a harmadik negyedet, majd Fegyverneky egy gólpasszt is kiosztott Bettinek, aki ezután két büntetőt is a helyére küldött (22. perc 52-19). Alíz triplájával már 9-0-s futásban voltunk, amelyre Theodoreán és Dúl révén öt ponttal válaszoltak a vendégek. Ekkor ismét Alíz villant, újabb hármast süllyesztett el, majd Stef is beemelt egy kettest egy lépéssel a triplavonalon belülről, újabb kosarával pedig már negyven egységgel a csapat előrébb. Ezután sem lassítottunk, újabb öt soproni pont után pedig ismét időt kért Magyar Bianka (27. perc 69-24). Tóth kettesére Stef hasonlóképp válaszolt, majd Burján értékesített két büntetőt. Jeca hintett egy hármast, a játékrészt pedig Sára első pontjai zárták (30. perc 78-28).


Magyar Bianka második technikai hibája után Jeca értékesítette a megítélt büntetőt a záró etap elején, míg a túloldalon Tapley kétszer is eredményes volt a büntetővonalról (33. perc 79-30). A játékrész első mezőnykosarát Stef jegyezte, két pontért. A Sopron Basket továbbmenetelt, a TF pedig újfent időt kért (36. perc 88-32). Az utolsó percekben még magabiztosabbá tették a győzelmet, így 1-0-s előnyből várhatja a csapat a budapesti folytatást (40. perc 95-34).

Borítókép: Tóth Zsombor 

Legnépszerűbb cikkek