| 2023. szeptember. 2. | 1 perc olvasás

Follow the Flow – különleges alkotások a papréti ortodox zsinagógában

Szombaton délután nyitották meg Papné Horváth Barbara és Pintér Csaba "Follow the flow, a megtalált ikigai" című kiállítását az ortodox zsinagógában.

Köszöntőt mondott dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki kiemelte: a két kiállító alkotó volt bátor ahhoz, hogy álmait megvalósítsa, és ezen a szép helyen kiállítással örvendeztessen meg bennünket, amivel a nagy egészhez is hozzátesznek valamit. Példái annak, hogy azok, akiknek vannak álmai, reális tervei, azt meg is tudják valósítani. Úgy megy előrébb a cselekvő világ, hogy kisebb-nagyobb alkotásaival mindenki jobbá teszi a nagy egészet.

 - Gyermekkorom óta alkotok, kezdetben kézműveskedéssel telt az idő a családban, és ebben a miliőben felnőni magával hozta az alkotás szeretetét. Volt egy időszak, amikor nagyon elfáradtam, és kerestem valamit, ami a hétköznapokból kiszakít. Ezt egy művészetterápiás csoportban találtam meg, ahol kiteljesedtem, és tudatosan kezdtem festeni. Az üvegművészetet is nagy lelkesedéssel tanulom, hiszen számomra ez hozza meg igazán a „flow” élményt - mondta Papné Horváth Barbara.

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

14. kiállítása ez Pintér Csabának, aki absztrakt festészettel 3 éve kezdett foglalkozni, míg faragással, restaurálással, aranyozási technikákkal  20 éve. 60 alkotással jelent meg a tárlaton, a két alkotó pedig egymáshoz is igazította a műveit.

A megnyitón közreműködött Dárdai Árpád karnagy.

A kiállítás megtekinthető 2023. szeptember 17-ig, mindennap 10-16 óráig.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek