Folyamatos az ápolók képzése a Soproni Gyógyközpontban

6. alkalommal indította el államilag támogatott, ingyenes ápolóképzését a Soproni Gyógyközpont a Soproni Szakképzési Centrummal együttműködve. Emellett folyamatos az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium ápoló tanulóinak gyakorlati oktatása is az intézményben.

Sopronban - hasonlóan az ország más területeihez - nagy az igény a szakképzett egészségügyi szakdolgozókra. A kórház az ápolói képzésekkel az utánpótlás biztosítását és a szakdolgozók szakmai előmenetelét is segíti.

A Soproni Gyógyközpont oktatókórházi hátteret nyújt a középiskolai rendszerben tanuló, általános ápolók képzéséhez. Emellett az intézmény a Szakképzési Centrummal együttműködve 6. alkalommal indította el az érettségire épülő, felnőttoktatás keretében folyó, 2,5 éves ápoló képzését. Első félévben a tanulók elsajátítják az alapvető egészségügyi ismereteket, majd ágazati alapvizsgát tesznek. A következő két évben modul rendszerben folyik a szakmai képzés – ismertette a részleteket Farkas Andrea ápolási igazgató.

A gyakorlati helyszínt és az oktatói gárdát mind a Szakképzési Centrum, mind az Eötvös Szakgimnázium diákjainak képzése esetében biztosítja a kórház. Ez számos előnnyel jár, hiszen a leendő ápolók megismerkednek a helyi eszközökkel, műszerekkel és eljárásrendekkel – tette hozzá. Általános ápolói végzettséggel változatos munkalehetőségek közül lehet választani a kórház különböző osztályain, a rehabilitációs és egyéb egészségügyi, gondozási feladatot ellátó intézményekben, valamint az alapellátási rendszerben.

Legnépszerűbb cikkek