| 2020. március. 26. | 3 perc olvasás

Folyamatos fejlesztések - Több fontos útszakasz is megújul

2020-ban is több útszakasz újul meg Sopronban és a város közigazgatási határán túl is. A fontosabb útvonalakat, melyeket a környéken élők használnak, igyekeznek minél gyorsabban és minél jobb minőségben felújítani. Ezek a beruházások minden bizonnyal segítik az úthasználókat abban, hogy a lehető legbiztonságosabban és legkényelmesebben közlekedhessenek!

Az M85-ös út eléri a várost az év végére. A fennálló helyzet nem befolyásolja jelentősen a jelenleg is zajló munkálatokat – tudtuk meg korábban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatásából. A régió legnagyobb közlekedési beruházása mellett azonban továbbra is folyamatosan zajlik Sopronban és Sopron környékén az utak felújítása. Erről a Városházán számolt be csütörtökön dr. Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Mint elhangzott: több projekt már lezárult, mellyel biztonságosabbá és jobban járhatóvá tettek forgalmas, sokak által használt útszakaszokat. 

 

 - A Sopront Ágfalvával összekötő út teljes hosszában megújult, így szolgálva az arra közlekedők biztonságát.  A Fertőrákos és Szentmargitbánya közötti út felújítása  elkészült, és a koronavírus-járvány elmúltával ismét használhatják a jelentősen jobb minőségű szakaszt az ingázók is - mondta dr. Farkas Ciprián polgármester.

Sopron és Ágfalva között
Sopron és Ágfalva között
SopronMédia archívum
Dr. Farkas Ciprián polgármester tájékoztatója
Dr. Farkas Ciprián polgármester tájékoztatója
Fotó:Griechisch Tamás
A piknik út
A piknik út
Sopronmédia Archívum

A Sopront Balffal, és a Sopront Harkával összekötő úton  már zajlanak a munkálatok. Utóbbira több mint 650 millió forintot fordítanak, hogy a megújítás mellett szélesíthessék is az egyre növekvő harkai forgalom számára az útszakaszt. 

 

- Sopron és Balf között 6 kilométeren több mint 630 millió foritból újul meg az út, ami szintén nagyon fontos, hiszen a Fertő-parton rendkívül nagy a forgalom, és  - ugyan nem ezekben a nehéz időkben - általában a turistáknak is ez a fő mozgásiránya. Ez jelenleg egy balesetveszélyes útszakasz: keskeny és rossz állapotú, erre reagál a város és a magyar kormány a teljes felújítással - emelte ki Barcza Attila országgyűlési képviselő.

Sopron és Balf között
Sopron és Balf között
Balf felé
Balf felé
Barcza Attila országgyűlési képviselő tájékoztatója
Barcza Attila országgyűlési képviselő tájékoztatója
Fotó:Griechisch Tamás
Sopron és Harka között
Sopron és Harka között
SopronMédia archívum

 - Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is megújul a 84-es főútnak egy szakasza, a munkaterület átadása már megtörtént. Újkér szélétől egészen a nemeskéri leágazóig egy 2, 6 kilométeres részen újul meg a főút: szintén nyomvonal szélesítést fognak végezni a szakemberek. Erre több mint 330 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Az útfelújítási munkálatok várhatóan idén folyamatosan be fognak fejeződni.


forrás: internet

Legnépszerűbb cikkek