| 2021. március. 22. | 2 perc olvasás

Folytatódik a Lőverek turisztikai fejlesztése

Megkezdődtek a munkálatok a Lőverekben, melyeknek keretében az egészségmegőrzést, a szabadidő színvonalas eltöltését, valamint a turizmus erősítését szolgáló új attrakciókat alakítanak ki Magyarország Kormánya támogatásának köszönhetően – jelentette be mai sajtótájékoztatóján dr. Farkas Ciprián polgármester és Abdai Zsolt önkormányzati képviselő.

Sopron MJV Önkormányzata a magyar kormány támogatásával fejleszti a Sopron-Balf balneológiai és a Lőverek klimatikus gyógyhelyeket több mint 780 millió forint értékben. A beruházások keretében a Lőverekben és Balfon az egészségmegőrzést, a szabadidő színvonalas eltöltését és a turizmust szolgáló létesítmények, illetve attrakciók kerülnek kialakításra és megújításra.

Az Ojtozi fasornál tartott hétfői sajtótájékoztatón Farkas Ciprián polgármester Abdai Zsolt önkormányzati képviselő jelenlétében elmondta, hogy a projekt célja egy olyan új gyógyhelyturisztikai célpont kialakítása, amely család- és vendégbarát körülményeket biztosít, erősítve a helyi turizmust és a soproni családok lehetőségeit a minőségi kikapcsolódásra.


fotó: Griechisch Tamás

A Lőverek városrészben 6 helyszínen fognak ebben az évben környezetrendezési feladatokat, szabadidős és sportfejlesztéseket tartalmazó beruházások megvalósulni. A mintegy 12 hektáros területet érintő Lőverek turisztikai fejlesztési munkái nagyrészt a Fertő-Hanság Nemzeti Park felügyelete alatt valósulnak meg, ezért a Környezetvédelmi Hatóság és a nemzeti park munkatársainak felügyeletével nagy körültekintéssel folynak majd a munkálatok, melyek várhatóan szeptemberre befejeződnek. 

A fejlesztések közül elsőként az Ojtozi sétány környezetrendezési, felújítási munkálatai kezdődnek meg, melyeknek során megújításra kerül a fasor murvás fedőrétege. A sétány kemping felőli végén kialakított parkolóban esőbeálló pavilon kerül elhelyezésre. Felújításra kerül továbbá a Printz pihenőtől a Várisi útig haladó sétány, a Printz pihenő és a Mókuserdő pedig fitneszparkkal, illetve utóbbi játszótérrel is bővül. A Zene-pavilon és környékén szabadidős park kerül kialakítása, és a Kresz-parkban lévő fitnesz eszközök is fejlesztésre kerülnek. A munkálatok idejére a polgárok megértését és türelmét kérik a kivetelezők.


fotó: Griechisch Tamás

A beruházás több eleme már korábban megvalósult, hiszen a Lővér körút mentén új parkolók kerültek kialakításra, megújult a Várisi út és Lővér körút csomópontja, valamint a Várisi út burkolata és az itt elhelyezkedő parkolók is. Ezzel párhuzamosan folyamatban van Balfon a Művelődési Házban lévő turisztikai információs központ és annak udvarán egy új közösségi tér kialakítása. Megvalósul emellett a balfi buszforduló és az ívókút környezetrendezése, illetve a kis-balfi szabadidőpark kivitelezése is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek