Folytatódik a stadion fejlesztése!

  2016. március 9. - www.sopronmedia.hu

Jelentős lépést tettünk előre, de még nem értük el a célt. További 152 millió forint áll rendelkezésre a városi stadion fejlesztésére – hangzott el ma Sopronban az első ütem lezárása kapcsán tartott sajtóeseményen.

A stadion fejlesztésének első üteme zárult le a közelmúltban. Az önkormányzat ebből az alkalomból tartott bejárást a létesítményben. Takács Mihály, a miniszterelnök sportügyi tanácsadója mellett jelen voltak helyi és országos sportvezetők is, számukra a városvezetés mutatta be az eddigi fejlesztéseket

Már most látványos a változás: közel 500 millió forintból lefedték a stadion 3000 főt befogadó keleti oldalát, biztosítva a szurkolók számára, hogy időjárástól és napszaktól függetlenül minden helyről megfelelő rálátással tekinthessék meg a mérkőzéseket. A fedett lelátó hátoldala esztétikus burkolatú hátoldalt kapott.

Ezen kívül a pálya korszerűsítése is a felújítás részét képezte: a centerpályát alácsövezték és megteremtették az automata öntözéshez szükséges feltételeket. Ezek mind eleget tesznek a mai, minőségi pályákkal szemben állított elvárásoknak – mondta el dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere a helyszínen. Köszönetet mondott az első ütem támogatása és lebonyolítása kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Sopron polgármestere bejelentette: további 152 millió forint áll rendelkezésre a folytatáshoz.

Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője személyes, gyerekkori élményeivel kezdte beszédét. Mint mondta, ő maga is „rúgta a bőrt” a káposztás utcai pályán, saját szemével látta a változásokat. Mint mondta, folyamatos a fejlődés, ma már hazai viszonylatban is a legjobbak közé tartozik a soproni létesítmény. Köszönetet mondott a magyar kormány támogatásának, hiszen a fejlesztések hozzájárulnak a sportra és egészségre neveléshez is.

Dr. Tóth Ernő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sportcélú beruházások főosztályának vezetője kiemelte, hogy jelenleg 27 stadion építése, korszerűsítése zajlik országszerte. A program fontos állomása Sopron, a fejlesztés második ütemének támogatásáról tavaly év végén döntött a kormány - tette hozzá. Jelezte, a 152 millió forintból a keleti és a nyugati lelátó vízszigetelése mellett, új helyiségeket is kialakítanak, valamint korszerűsítik a világítást és lecserélik az eredményjelzőt is.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az MLSZ már 2011-ben elkészítette hosszú távú stratégiai tervét, amelynek része volt a stadionok, labdarúgópályák fejlesztése. Elmondta azt is, hogy míg 2010-ben 120 ezer volt, addig - részben a létesítmények korszerűsítésének köszönhetően - most már több mint 230 ezer a regisztrált labdarúgók száma.

A cél tehát egyértelmű: NB I-es színvonalú pályát kell kialakítani. A stadionban ráadásul az idei szezon hátralévő részében biztosan két csapat is használja a pályát. A hazai, NB II-ben szereplő Swietelsky-Soproni VSE mellett, az NB I-es Szombathelyi-Swietelsky Haladás is itt fogadja az ellenfeleket.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...