Folytatódott a háziorvosi konzultációsorozat

A gasztroenterológiai betegellátás aktuális kérdéseit vitatatták meg a Soproni Gyógyközpont háziorvosokkal kezdeményezett konzultáció-sorozatának november 16-i találkozóján. A szakmaközi egyeztetések célja, hogy szorosabbá tegyék az alapellátási rendszer és a kórház közötti együttműködést.

A szakmai találkozón az intézmény vezetői, dr. Molnár Sándor PhD főigazgató, Dr. Fejes Gábor orvosigazgató és Farkas Andrea ápolási igazgató, kerekasztal-beszélgetés formájában egyeztettek a megjelentekkel.

A konzultáció központi témája a gasztroenterológiai szakellátás volt, a szakrendelés működéséről és a beutalás rendjéről dr. Horváth Tibor osztályvezető főorvos tájékoztatta a megjelent soproni és térségi háziorvosokat. Az alapellátás szakembereivel folytatott eszmecserén a szubakut ellátásra vonatkozó, előremutató javaslatokat is megfogalmaztak.

Dr. Nagy Attila, az endoszkópos labor részlegvezető főorvosa gyakorlati tanácsokkal látta el a háziorvos-kollégákat a népegészségügyi szempontból is kiemelkedő vastagbélrákszűrési programmal, a vizsgálatra érkező betegek előkészítésével és az előzetes kivizsgálási protokollal kapcsolatban. Az érdeklődők a különböző endoszkópos beavatkozások gyakorlati hátterébe is betekintést kaptak, majd megvitatták a legújabb szakmai irányelveket.

A Soproni Gyógyközpont az alapellátás szakembereivel folytatott konzultációkat az ellátásszervezés megújítása, a szakrendelések működésének optimalizálása, a betegutak gyorsítása, és a szorosabb hálózati együttműködés érdekében indította. A szakmai találkozókat havi rendszerességgel szervezik meg.

forrás: Soproni Gyógyközpont

 

Legnépszerűbb cikkek