| 2023. március. 30. | 1 perc olvasás

Fontos a követési távolság betartása!

Közlekedési baleset történt Sopronkövesd külterületén, mert a járművezető helytelenül választotta meg a követési távolságot.

Egy 23 éves újkéri férfi közlekedett személygépkocsijával a 84-es számú főúton Sopronkövesd külterületén Lövő felől Nagycenk irányába 2023. március 29-én 6 óra 15 perckor. Haladása során a követési távolságot nem megfelelően választotta meg az előtte haladó, forgalmi okból megálló Chevrolet típusú gépjármű mögött, és nekicsapódott. Ezt követően a Chevrolet az ütközés erejétől az előtte balra kanyarodni szándékozó Opel típusú személygépjármű hátuljának csúszott.

A baleset során az okozó fiatalember megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. Az eset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a forgalomban történő lassúbb haladás mellett fontos a követési távolság helyes megválasztása! A biztonságos közlekedés érdekében az előttünk haladótól tartsunk mindig akkora távolságot, hogy járművünkkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjunk állni!

 …hogy mindenki hazaérjen!

 

Legnépszerűbb cikkek