Fontos döntések az év első közgyűlésén

Összesen 29 előterjesztés szerepelt a képviselő-testület idei első rendes és rendkívüli ülésén. Döntöttek a város 2020-as költségvetéséről, valamint arról, hogy kedvezményesen válthatnak éves parkolóbérletet a házi- és gyermekorvosok, és az otthoni szakápolást, ellátást végzők.

Az ülésen elfogadták a város 2020 évi költségvetését. A kiadási főösszeg közel 43 milliárd forint. A tervezet szerint a Terület és településfejlesztési programra több mint 10 milliárd forintot, a Modern Városok Program beruházásaira mintegy 16 és fél milliárd forintot fordítanak. Fejlesztésekre mintegy 2 milliárd, városüzemeltetési kiadásokra és felújításokra több mint 1 – 1,5 milliárd forint jut. Az ülésen elhangzott: a költségvetés stabil, hitel nem terheli és  a város fejlődését szolgálja.

Beszámoló hangzott el a 2019-ben hozott közgyűlési határozatok végrehajtásáról, és felülvizsgálták a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodásokat is. 

Az ülés szünetében aláírták a kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért kiírt európai polgári kezdeményezést, amit a Székely Nemzeti Tanács fogalmazott meg.


fotó: Griechisch Tamás

A rendkívüli ülésen módosították a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási megállapodást, és elfogadták a polgármester 2020-as szabadságának ütemezését, valamint a GYIK Rendezvényház beszámolóját. Módosították a Pro Kultúra Sopron közszolgáltatási szerződését.

Módosították a nevelési-oktatási intézmények gyermekétkeztetés díjáról, és ellátás igénybevételéről szóló rendeletet.

A képviselők módosították a fizető parkolás rendjéről szóló önkormányzati rendeletet, melynek egyik eleme, hogy kedvezményes áron válthatnak éves parkolóbérletet a házi – és gyermekorvosok és az otthoni szakápolást végzők.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek